23948sdkhjf

Verdensbanken ind i kampen mod ulovlig skovhugst

De massive udslip af CO-2 i forbindelse med afbrænding af træ og underskov skal stoppes. Det er især i forbindelse med skovhugst af tropisk træ til produktion af havemøbler og gulve, at problemet er størst.
Ifølge morgenavisen Jyllandsposten har Verdensbanken afsat en kvart mia. dollars til at forhindre utilsigtet afbrænding af tropisk regnskov og underskov. Det har nemlig vist sig, at 20% af den menneskeskabte udledning af drivhusgasser til atmosfæren sker i forbindelse med illegal skovhugst og afbrænding af tropisk regnskov.

Især i Indonesien sker der omfattende skovhugst af tropisk hårdt træ til produktion af møbler og gulve, og efterfølgende afbrændes store regnskovsarealer for skabe plads til beplantning af oliebærende palmetræer.

Indonesien udleder årligt 2.563 mio. tons drivhusgasser fra afbrænding af fossile brændstoffer sammenlignet med USA, der er 50 gange større end Indonesien, og ”kun” udleder 5.752 mio. tons.

Verdensbanken håber, at G8-landene vil stille midler til rådighed, så landene i det tropiske regnskovsbælte tvinges til at forvalte deres naturressourcer med størst mulig omhu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079