23948sdkhjf

Danske fyrretræsmøbler presses fra Tyskland

Mange danske producenter af fyrretræsmøbler har måtte give op især på grund af et voldsomt prispres fra det tyske marked. Keld Korsager ser et mønster bag den seneste tids konkurser.
Administrerende Direktør for Foreningen Dansk Møbelindustri, Keld Korsager, ser et mønster bag den seneste tids konkurser blandt de danske producenter af fyrretræsmøbler. Mønsteret fører ned til vores tyske naboer, der i øjeblikket presser prisen. Det skriver ErhvervsBladet.

- Den røde tråd er, at producenterne har været afhængige af det tyske marked, og selv om tyskerne nu har fået gang i økonomien, vil der fortsat være et kraftigt prispres, fordi den tyske detailhandel står over for yderligere fusioner. De større enheder vil presse leverandørerne yderligere på prisen, siger Keld Korsager.

I sidste uge bukkede Astralis under for presset, og i maj var det Cimber-koncernen i Farsø, det gik ud over. Og Gopo Møbler i Videbæk lukker til september som følge af de lave priser.

Årsagen til den noget anstrengte situation er, at Tysklands-eksportandel er faldet fra 51 til 23% siden 1996, og ifølge Keld Korsager skal eksportandelen helt ned på 15% før bunden er nået.

De stigende råvarepriser har også været en vigtig faktor, da priserne er steget 35% på godt to år.

Det er dog ikke alle fyrretræsproducenter, der påvirkes i negativ retning og presses af de tyske priser. Børne- og ungdomsmøbelfabrikanten Flexa Group i Hornsyld ved Horsens har ved hjælp af branding af produkterne formået at holde skruen i vandet.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079