23948sdkhjf

Astralis konkurs efter turnaround

Møbelfabrikken Astralis måtte i sidste uge se virkeligheden i øjnene og kaste håndklædet i ringen. Virksomheden er erklæret konkurs trods en turnaround, der ellers var begyndt at give resultater.
Astralis i Føvling blev i fredags erklæret konkurs ved skifteretten i Esbjerg, og dermed måtte familierne Kristiansen og Iversen se deres livsværk krakelere, samtidig med at 232 medarbejdere mistede deres job. Det oplyser dagbladet Børsen.

Så sent som for fjorten dage siden oplyste virksomheden, at man var på udkig efter nye investorer, der kunne tilføre ny kapital, og at man havde kontakt med flere potentielle købere, men i torsdags faldt den sidste fra, og dermed endte Astralis i skifteretten i fredags.

Konkursen sker på et tidspunkt, hvor den turnaround, virksomheden påbegyndte for to år siden, var begyndt at give pote.

Astralis har en stærk vækst i ordreindgangen men ingen penge samtidig med, at man har lidt under forsinkede leverancer fra underleverandører i Kina.

Astralis blev til i sommeren 2002, da den tabsgivende Føvling Møbelfabrik og den overskudsgivende Hary Iversen Møbelfabrik fusionerede. På daværende tidspunkt havde man 600 ansatte, og en bogført egenkapital på 150 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125