23948sdkhjf

Solid kvalitet og ærligt design

Solid er navnet på et nyt Trip Trap bænkesæt af stærkt Western Red Cedar-træ fra Nordamerika
Det er på flere måder de bundsolide kvaliteter, der kendetegner et nyt bænkesæt fra Trip Trap.

Sættet hedder Solid, og navnet er ikke tilfældigt. Designet er ærligt - helt uden modeluner og med enkle og stilrene rektangulære planker. Og træet er af den nordamerikanske træsort Western Red Cedar, som har nogle meget stærke kvaliteter.

Western Red Cedar er kendt for sin holdbarhed, sejhed og lave vægtfylde, og så har den en smuk og lidt flammende rød- og mørkebrun kerne. Træet er et perfekt valg til havemøbler, fordi det indeholder vedstoffet ”thujaplicin”, der modvirker angreb af råd og svamp.

På de gode voksesteder i Nordamerika og Canada kan ”Western Red Cedar”-træer blive helt op til 75 meter høje og få en stammediameter på 2,5 meter. Det giver en meget stærk kerne, der ifølge gældende danske standarder kategoriseres som ”varig”. Den er dermed særlig holdbar og velegnet til udendørs brug. Western Red Cedar er også et godt valg af hensyn til miljøet, da Miljøministeriet netop anbefaler brugen af naturligt holdbare træsorter i stedet for eksempelvis trykimprægneret træ.

Western Red Cedar vil som alt andet træ, der anvendes udendørs, med tiden patinere i flotte sølvgrå farver, men patineringen kan udsættes ved at oliebehandle træet.

Bænkesættet Solid er med ben af støbt aluminium, og det betyder sammen med træets lave vægtfylde, at møblerne slet ikke vejer nær så meget, som det ser ud til, og at de derfor er relativt lette at flytte rundt med.

Kilde: Trip Trap - www.triptrap.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111