23948sdkhjf

Danske Designere skærper optagelseskrav

Danske Designere indfører nye, mere tidssvarende, mere præcise og samtidig skarpere optagelsesregler.
Det er slut med det automatiske optag af designere uddannet fra eller studerende ved Danmarks Designskole, Designskolen Kolding, Kunstakademiets Arkitektskole, Arkitektskolen Aarhus, Den Grafiske Højskole samt Arkitektur & Design, Aalborg Universitet. Foreningen Danske Designere indfører nye, mere præcise og skarpere optagelsesregler.

De nye optagelseskriterier betyder, at ansøgeren skal opfylde to ud af tre kriterier: tre års sammenhængende videregående uddannelse med hovedvægt på designfaglige metoder, rådgivnings- og/eller formgivningskompetencer, minimum tre år, hvor man primært har beskæftiget sig professionelt med design eller anbefalinger fra minimum tre eksisterende medlemmer.

- De gamle optagelseskriterier blev vedtaget for 12 år siden, og i løbet af den tid har designernes virkelighed ændret sig. Foreningen afspejler med de nye optagelseskriterier nu en virkelighed, hvor tilgangen til at arbejde professionelt med design har ændret sig markant, ligesom designernes metode og kompetence anvendes i stadig mere forskelligartede sammenhænge, siger formand for Danske Designere Pernille G. Palsbro.

- Nu åbner vi for mennesker, der professionelt beskæftiger sig med design – og som altså ikke nødvendigvis er uddannede designere på den klassiske måde. Det kan være en forsker i design, en rektor på en designskole eller en, der er uddannet fra design & innovation på DTU. Samtidig skal et studerende medlem for fremtiden ansøge om professionelt medlemskab ud fra de tre kriterier. Vi er overbevist om, at de nye regler vil gøre foreningen endnu stærkere og endnu mere professionel.

Samtidig har Danske Designere også vedtaget at åbne for optagelse af designvirksomheder som medlemmer.

Kilde: Danske Designere - www.danishdesigners.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109