23948sdkhjf

Sverige og Finland beder EU om hjælp

Sverige og Finland stiller nu spørgsmålstegn ved lovligheden af Ruslands kommende forhøjelse af tolden på træ og tømmer og har nu bedt EU Kommissionen om hjælp.
Ifølge Woodnet har Sverige og Finlands regeringer henvendt sig til EU Kommissionen i håbet om at få hjælp til at stoppe Ruslands forhøjelse af eksporttolden på træ og tømmer.

Rusland har i dag en eksporttold på fire euro pr. kubikmeter. Fra og med den 1. juli forhøjes afgiften til 10 euro og til næste år til 15 euro. Frem til 2011 planlægges en samlet stigning på 50 euro pr. kubikmeter.

Göran Lithell, der er politisk sagkyndig hos den svenske handelsminister Sten Tolgfors, sætter nu spørgsmålstegn ved, om Ruslands handlinger er helt i tråd med principperne om åben og fri handel i WTO.

EU Kommissionen skal tage stilling til henvendelsen i forbindelse med de forhandlinger, der i øjeblikket foregår mellem Rusland og EU om en ny samarbejdsaftale, samt i forbindelse med behandlingen af Ruslands ansøgning om medlemskab af WTO, hvilket kræver en EU-godkendelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125