23948sdkhjf

Sunfurn satser på systematisering og rosentræ

Sunfurn A/S vil med en effektivisering af arbejdsprocesserne, en nydesignet møbelserie i eg og rosentræ sikre sig en plads i de danske møbelbutikker.
Hos Sunfurn A/S i Sunds er der fart over feltet, når ugens ordrer skal færdiggøres og pakkes – og med 1000 modeller og 6 – 7 forskellige overflader er der meget at holde styr på. Men produktionschef Jakob Berg Nielsen har stor tiltro til de godt 20 medarbejdere i produktionen og ved, at de kan deres kram. Alligevel skal Sunfurns logistik, der i dag i høj grad er baseret på medarbejdernes viden, systematiseres.

I de kommende år vil der blive fokuseret på en effektivisering af arbejdsprocesserne og en systematisering af logistikken. Resultatet af dette skulle gerne være en fordobling af kapaciteten indenfor de samme gamle rammer og med ansættelsen af få nye medarbejdere. Med fordoblingen af produktionskapaciteten sætter man på afsætningssiden skub i nye initiativer, der blandt andet er rettet mod det danske marked – hvor virksomheden hidtil har været meget orienteret mod det tyske.

Ikke blot effektiviseringen og systematiseringen skal være med til at sikre Sunfurn en plads i de danske møbelbutikker. En ny serie af kvalitetsmøbler i massiv rosentræ, der er tegnet af arkitekt Finn Nystrøm Fick, med klassiskmodernistiske referencer til den forfinede japanske designtrend og til Bauhaus-periodens minimalisme, skal markedsføres på det skandinaviske marked, hvor trenden ikke tidligere har været møbler i rosentræ.

Møbelserien, der hedder Sara, har allerede solgt godt på det amerikanske marked, selvom det ikke er her, Sunfurn i øjeblikket har deres fokus.

- Efter mange år med lyst træ forventer vi en stigende efterspørgsel efter mørke træsorter i Danmark i de kommende år, siger Sunfurns adm. direktør Allan Troels-Smith. Han har dog valgt at markedsføre Sara-serien i både rosentræ og eg for at imødekomme den aktuelle danske efterspørgsel på kvalitetsspisestuer i lyse træsorter.

Målet for Sunfurn er, at 25% af den samlede omsætning om nogle år går til det skandinaviske marked.


Kilde: Fagbladet Danske Møbler fra Foreningen Dansk Møbelindustri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11