23948sdkhjf

Asketræ på vej mod visnedøden

En aggressiv svampesygdom dræber de danske asketræer på stribe, og det afholder mange skovejere fra at plante ask. På sigt kan det sende asken ud af de danske skove, og dermed skabe mangel på asketræ.
Asketræer i danske skove visner i øjeblikket på grund af en aggressiv svampesygdom, skriver Politiken. Det kan få alvorlige konsekvenser for ikke mindst de danske skove, men også for de danske træ- og møbelproducenter, der anvender asketræ i produktionen.

Omkring 3% af det danske skovareal er dækket af asketræ, og skovbruget tjener godt på det lyse træ, der er populært til produktion af gulve og møbler.

Hvis svampesygdommen fortsætter, kan det på sigt sende asketræet ud af de danske skove for altid, da skovejerne nu værgrer sig mod at plante asketræer.

Skovejerne høster hvert år omkring 70.000 m3 asketræ, og Dansk Skovforening har beregnet, at askesygen kan koste skovbruget et tab på 35 mio. kr. om året. Vel at mærke, hvis askesygen fortsat breder sig, og de syge træer ikke bliver raske igen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063