23948sdkhjf

Scandinavisk møbelsamarbejde

Europas femte største møbelproducent af erhvervsmøbler norske Håg blev onsdag solgt til det svenske selskab Ratos for 1,2 mia. nkr. og indgår dermed i en Scandinavisk Union bestående af møbelproducenterne RH Form og RBM.
Med opkøbet bliver Håg en del af en større, og foreløbig uddøbt koncern, sammen med den svenske møbelproducent RH Form og den danske stol- og møbelproducent RBM. Ratos har fornyligt opkøbt begge virksomheder.

Hensigten med opkøbene er at etablere en stor international koncern, men at lade de tre mærkevarer videreføre i eget navn.

Administrerende direktør for equity-selskabet Ratos, Arne Karlsson, er overbevist om, at den nye koncern vil styrke de enkelte brands yderligere.

- Når vi slår de tre nordiske aktører sammen, bliver vi én af de største i branchen med en markedsandel på seks procent. Det siger noget om, hvor fragmenteret branchen er. Samtidig ser fremtiden fornuftig ud. Der bygges stadig flere kontorer og lægges stadig mere vægt på de gode kontormøbler, siger Arne Karlsson til Norsk Industri.

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079