23948sdkhjf

Mørke trægulve får renæssance

Efter flere år, hvor lyse trægulve som eg og ask har domineret forbrugernes smag, kommer de mørke trægulve nu mere og mere i fokus. Det gælder både i private hjem, i institutioner og i erhvervsbyggerier – for eksempel butikker i detailhandelen.
De mørke gulve står utrolig flot som kontrastvirkning til de mange lyse og lette materialer, der kendetegner dansk og skandinavisk stil, og som går igen i moderne byggeri i hele Skandinavien. Derfor er salgschef Jens Klampe fra Hørning Parket Fabrik ikke overrasket over den fornyede interesse:

- Vi møder en bred interesse for de mørke gulve, og det kan jeg godt forstå, fordi der er rigtig mange og flotte variationsmuligheder med valnød, wenge, teak og moseeg mv.

- Moseeg har vi for eksempel leveret til Operaen, og den har netop de farvenuancer, der giver en unik virkning og signalerer kvalitet.

- Trenden er det sidste års tid skiftet fra træsorter til farver. Nu går forbrugerne mere efter farvevirkningen, og mens det tidligere var de brune og rødlige nuancer, der var særligt efterspurgte, er det nu de mørkbrune og sorte farvenuancer, som dominerer.
Hørning Parket Fabrik er kendt for at levere massive trægulve til nogle af Danmarks flotteste byggerier, for eksempel Københavns Lufthavne. Dette kvalitetsstempel udnytter fabrikken i stigende grad til at gøre sig gældende over for private forbrugere, og i den sammenhæng har fabrikken udviklet et alternativt produkt, der fremstår med samme flotte effekt som et mørkt trægulv i en ædel træsort, men prismæssigt ligger under dette niveau.

Det nye gulv, Mocca PlusPlanker, er massive egetræsplanker, der får en speciel overfladebehandling i flere lag. Foruden at være prismæssigt konkurrencedygtig til de ædle træsorter har Mocca-gulvet den fordel, at forbrugeren sparer to afsluttende arbejdsgange i forhold til den lette afslibning og oliering eller lakering, som normalt skal foretages ved lægning af massive planker og parketstave.

Kilde: Hørning Parket Fabrik - www.horningfloor.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078