23948sdkhjf

Verdens største Wegner-auktion

To års forberedelse kulminerede tidligere på måneden, da Bruun Rasmussen Kunstauktioner afsluttede ’Wegner-året’ med det største udbud nogensinde af Hans J. Wegners ikoniske klassikere fra 1930-80’erne.
Det var to års forberedelser, der kulminerede i den store Wegner-auktion den 3. december hos Bruun Rasmussen.

Flere af de udbudte møbler var unikke sjældenheder, som har været udstillet på Designmuseum Danmark i København og Kunstmuseet i Tønder i anledningen af Wegner-året, ligesom Bruun Rasmussens designeksperter i november tog til New York for at præsentere nogle af auktionens højdepunkter.

Auktionshuset fik på dagen fint besøg, da en af verdens største møbelsamlere; den japanske professor Noritsugu Oda, samt Hans J. Wegners to døtre; Eva og Marianne Wegner, deltog i festlighederne.

- Vi har ventet med stor spænding på dagens Wegner-auktion og kan nu se tilbage på et fantastisk år med fokus på en af Danmarks største formgivere. Wegners møbler nyder fortsat stor efterspørgsel såvel på det danske som det internationale marked, sagde lederen af Bruun Rasmussens designafdeling, Peter Kjelgaard.

Auktionens højeste hammerslag faldt på et unikt konferencebord fra 1987, der gik for 500.000 kr. Det næsthøjeste hammerslag på 430.000 kr. var den sjældne Delfinstol fra 1950. Aftenens store overraskelse var, ifølge Peter Kjelgaard, den sjældne loftslampe “JH605”, der blev solgt til 340.000 kr. – cirka fire gange over vurderingen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125