23948sdkhjf

Medvind til vindmølletårne i træ

Det tyske selskab Timber Tower, der producerer vindmølletårne af træ, har netop indgået aftale for i alt otte mølletårne af træ med et koncept, der hidtil kun har været på forsøgsbasis.
Tyske Timber Tower stod bag verdens første store vindmølletårn af træ, der blev indviet i 2012. Tårnet var 100 meter højt og havde monteret en 1,5 MW turbine. Siden har udviklingen af mølletårne af træ taget fart, og man er nu klar til at indgå de første kommercielle aftaler, skriver Trae.dk

Selskabet har netop indgået aftale om to projekter med i alt 8 mølletårne af træ, hvilket er forholdsvis banebrydende, da man hidtil kun har arbejdet med vindmølletårne af træ på forsøgsplan.

De otte nye mølletårne er 140 meter høje og skal denne gang bære en 2,5 MW turbine. Der er altså siden 2012 sket en væsentlig forøgelse af både højde og produktionskapacitet.

Timber Towers mølletårne ligner på afstand et almindeligt mølletårn af stål, de er dog otte-kantede og dækket af gråt beskyttende plastik. Inden i består tårnet af et træskelet af store bjælker, væggene er 30 centimeter tykke CLT-plader, der er bærende for konstruktionen. Hver eneste af de 140 meter høje mølletårne kommer til at bestå af 700 m3 CLT.

Fem af de planlagte otte møller skal opføres ved bjergkæden Fichtelgebirge i Østtyskland. De øvrige 3 skal opføres i Nordrhein-Westfalen i det nordvestlige Tyskland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078