23948sdkhjf

Brancheorganisationer med på råd om ny erhvervsskat

Både CEPOS og LO er desuden blandt de indbudte parter, som skal komme med forslag til forbedringer af den nuværende indretning af erhvervs- og kapitalbeskatningen.
Når regeringens erhvervsbeskatningsudvalg, som er nedsat i forlængelse af Aftale om en vækstpakke fra juni 2014, indkalder flere eksterne parter til møde den 20. januar, er flere brancheorganisationer blandt deltagerne.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Axcelfuture, CEPOS, Danish Venture Capital and Private Equity Association, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk Iværksætter Forening, Dansk Byggeri, Dansk Metal, Finansrådet, Landbrug & Fødevarer og LO samt en referencegruppe med eksterne eksperter er således blandt de deltagere, der skal komme med fagligt input til udvalget.

- Det er relativt let at starte og drive virksomhed i Danmark. Men vi skal hele tiden se på mulighederne for at gøre det endnu bedre. Skattereglerne må aldrig være en unødig hindring, særligt ikke når det gælder iværksætteri og vækst i de små virksomheder, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S).

Fortsat tvivl om skattelettelser til selvstændigt erhvervsdrivende
Daværende skatteminister, Morten Østergaard (RV), foreslog i sommer, at skatten for selvstændigt erhvervsdrivende skulle nedsættes. Dengang ville Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, afvente Erhvervsbeskatningsudvalgets anbefalinger, og den holdning fastholder partifælle Benny Engelbrecht, som altså siden er blevet skatteminister.

- Det er komplicerede problemstillinger og et samspil mellem komplicerede regelsæt, der skal undersøges. Regeringen har ikke et færdigt forslag i skuffen, og det er vigtigt at få undersøgt området grundigt, inden et eventuelt løsningsforlag kan præsenteres, siger skatteministeren.

Erhvervsbeskatningsudvalget er nedsat i forlængelse af Aftale om en vækstpakke fra juni 2014 og består af repræsentanter fra de økonomiske ministerier. Udvalget har chefrådgiver i Skatteministeriet, Preben Underbjerg Poulsen, som formand. Udvalget har påbegyndt sit arbejde i september 2014 og skal fremlægge sine anbefalinger inden udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078