23948sdkhjf

Pris til dansk møbelsnedker i Japan

Asta Mogensens fortælling om sit praktikophold i Japan har indbragt hende førstepræmien i årets konkurrence om historier fra internationale praktikophold.
67 fortællinger om praktik i udlandet kreativt formidlet gennem lyd, billeder og skrift deltog i konkurrencen om bedste historie om et praktikophold i udlandet.

Asta Mogensen bidrog med en fortælling om sit praktikophold hos en møbelsnedker i Japan, om udlængsel og et brændende ønske om at tilegne sig viden om bearbejdning af træ og møbelfremstilling med traditionelle japanske håndværkstekniker.

- Det er dejligt at opleve, at faget kan tage en til så anderledes steder til trods for sproglige barrierer. Det var et fantastisk givende ophold, hvad angår arbejdet, men jeg blev også mødt med en fuldstændig overvældende gæstfrihed – og et stående tilbud om at arbejde på fabrikken, når jeg en dag kommer tilbage til Yuzawa, fortæller Asta Mogensen i en pressemeddelelse.

Asta Mogensen har været af sted gennem den internationale praktikordning Praktik i Udlandet (PIU), som en del af sin danske uddannelse til møbelsnedker på Københavns Tekniske Skole. Hun blev hædret med førstepræmien for bedste historie og modtog en præmie på 5.000 kroner ved prisoverrækkelsen, som fandt sted på konferencen ’Internationalisering og kvalitet i uddannelserne - inspiration fra det europæiske uddannelsessamarbejde’ den 27. november 2014 i DGI-Byen.

Blandt de mange bidrag valgte Styrelsen for Videregående Uddannelser sammen med repræsentanter for Undervisningsministeriet og Danske Erhvervsskoler tre historier og tre film, som blev præmieret. Asta Mogensen delte førstepræmien med Mette Hede, som netop er taget af sted på et praktikophold på en international skole i London med PIU-ordningen. Hun er i gang med en kontoruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro og havde valgt at formidle de mange nye indtryk fra en af verdens travleste metropoler gennem billeder og musik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078