23948sdkhjf

Få overblik over de vigtigste træarter

Træinformation har netop udgivet en ny og opdateret håndbog med beskrivelser af de 80 mest betydningsfulde træarter for byggeriet og den danske træindustri.
For de fleste producenter af for eksempel møbler og vinduer er det helt afgørende at kende en træarts særlige egenskaber, før det indgår i nye produkter. Det kan påvirke forarbejdning og holdbarhed, og et fejlagtigt valg kan få helt uoverskuelige økonomiske følger.

Lige så vigtigt er det for arkitekter og designere at kende træarters levetid, patinering og tilsvarende egenskaber, når de skal foreskrive og vælge materialer. Her er der både facts og erfaringer at hente i den nye håndbog. Bogen gennemgår samtidig verdens træressourcer, og dermed skovenes betydning for klima og miljø.

- Mange industrier bruger kun en enkelt eller et par træarter i deres produktion. Men der findes en række træarter med mindst lige så fordelagtige brugsegenskaber, som er mere eller mindre oversete i dansk industri, men som vil kunne bruges til produktfornyelser. En række af dem er med i den nye håndbog sammen med nogle få træarter, som vi fortsat kan have brug for at kende, selv om de enten ikke længere kan leveres i tilstrækkelig mængde eller kan leveres lovligt fældet, oplyser Bjarne Lund Johansen, arkitekt og direktør for Træinformation.

”TRÆ69 – Træarter” er på 184 sider og afløser håndbogen ”TRÆ 49 – 58 Træarter” fra 2003. Læs mere på www.traeinfo.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078