23948sdkhjf

Global Timber på opkøb hos DLH

Trægrossistens danske aktiviteter inden for hårdttræ er solgt til Global Timber for 10 mio. kr.
DLH fortsætter sin frasalgsproces, og mandag blev den danske hårdttræsforretning solgt til A/S Global Timber.

Handlen omfatter varelager, kunde- og leverandørforpligtelser samt tre medarbejdere. For DLH’s nuværende hårdttræs-kunder bliver det således ’business as usual’. Global Timber overtager den eksisterende ordrebeholdning på gældende vilkår, og tilbud og indgåede aftaler vil fortsat være gældende.

Global Timber er etableret i 2006 og beskæftiger sig med import og eksport af hårdttræ til og fra 35 lande på seks kontinenter. Virksomheden tæller 22 medarbejdere, fordelt på hovedkontoret i Aarhus, salgskontor og lagerfaciliteter i Hovedgård og et kontor i Malaysia.

Cirka 70 % af Global Timbers omsætning ligger i udlandet, og virksomhedens seneste regnskabsår viste en omsætningsstigning på 25 %. Overtagelsen af DLH’s danske hårdttræ-aktiviteter er en del af Global Timbers vækststrategi, der supplerer en satsning på international vækst med udbygningen af virksomhedens position i Skandinavien.

Ifølge direktør i Global Timber, Peter Bæk, er de nyerhvervede DLH-aktiviteter et godt supplement til den eksisterende forretning. Global Timber står i forvejen stærkt inden for tropiske træsorter, mens DLH er specialist i hårdttræ fra Europa og Nordamerika. Overtagelsen betyder derfor, at Global Timber vil kunne tilbyde kunderne en markant bredere produktportefølje med endnu flere træsorter og kvaliteter at vælge imellem. Hertil kommer styrket rådgivning og en forbedret logistik grundet et større ordreflow.

- Vi glæder os samtidig til at byde velkommen til tre nye medarbejdere, der med sammenlagt mere end 75 års erfaring i træbranchen har et unikt branchekendskab. Vores samlede danske og skandinaviske salgsstyrke øges dermed til i alt seks mand. Det betyder, at vi kan give vores danske og nordiske kunder en endnu bedre service end hidtil, siger Peter Bæk.

DLH’s danske hårdttræsforretning omsatte i 2013 for 29 mio. kr. Handlen er gennemført til den bogførte værdi på 10 mio. kr.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109