23948sdkhjf

Møbelproduktionen falder

Trods dykket i september ser industriens negative forventninger dog ikke ud til at have slået igennem for fuld effekt.
Møbelindustriens produktion faldt i september med 2,1 procent. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik over branchegruppen ’møbler og anden industri. Dog er produktionen steget 0,9 procent, når de seneste tre måneder forholdes til de foregående tre.

- På trods af fald i industriens produktion i september, har virksomhederne formået at øge produktionen over de seneste tre måneder, hvilket er et godt tegn i en tid, hvor der ellers ses flere negative end positive nøgletal, forklarer økonomisk konsulent i DI Michael Meineche.

Det er især industriens konjunkturbarometer , som udtrykker industriens fremtidsforventninger, der, grundet iskold stemning, giver anledning til bekymring.

- De meget negative forventninger, vi har set i industrien de seneste måneder, har heldigvis ikke slået ud i en tilsvarende reduktion af den faktiske produktion. I hvert fald ikke endnu, siger Michael Meineche.

Hos branchegruppen ’træ- og papirindustri’ fald produktionen med 0,8 procent i september, mens produktionen steg med 3,3 procent på tre-måneders basis. Samlet faldt industriproduktionen med 0,7 procent i september, mens den steg med 0,8 procent i perioden juli-september i forhold til de foregående tre måneder.

I faktiske tal var den samlede industriproduktion, opgjort uden medicinalindustrien, i september 4 procent højere end i september 2013 og 10,3 procent højere end i september 2012.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112