23948sdkhjf

Moelven-chef: Det går bedre end sidste år

Den norske trævarekoncern begynder nu at se resultatet af et langsigtet forbedringsarbejde.
Sammenlignet med 2013 har Moelven i årets tredje kvartal forbedret driftsresultatet med næsten 50 mio. NOK, og den konstituerede koncernchef Morten Kristiansen glæder sig over at han – netop som koncernledelsen forelægger sin strategiplan for bestyrelsen – kan fremvise et overskud på driften på 18 mio. NOK.

- Dette er en glædelig resultatforbedring. Rent konkret er det – ud over prisstigninger på færdigvarer fra Timber og Wood – realiserede driftsforbedringer i flere selskaber, som er hovedårsagerne til resultatfremgangen. Vi begynder nu at kunne se resultatet af et langsigtet forbedringsarbejde, som har fundet sted i vores virksomheder et stykke tid. Jeg er meget optaget af at fortælle ansatte, kunder og andre vigtige samarbejdspartnere, at vi har fuldt fokus på vores interne forbedringsarbejde. Der er fuld gang i maskineriet, siger Morten Kristiansen, der tog over i sidste måned efter Hans Rindal.

Om den kommende strategiplan fortæller han, at koncernledelsen har fastsat nogle overordnede rammer og tiltag, så alle enheder kan nå Moelvens afkastmål for 2019.

- Vi kommer til at arbejde ufortrødent videre på at forbedre konkurrencedygtigheden, siger Morten Kristiansen.

Strategiplanen indebærer for det første, at investeringer ud over ren vedligeholdelse kun sker i enheder, hvor ledelsen er sikker på, at kravene kan opfyldes. For det andet vil der komme et mere tydeligt fokus på hverdagsrationalisering, og for det tredje skal der skabes omkostningseffektive produktionsstrukturer og effektive markedsstrategier – især i savværksdivisionen ”Timber” og færdigvaredivisionen ”Wood”.

- Vores tredje division – projektdivisionen ”Byggsystemer” – skal vokse. Rent strukturelt og kompetencemæssigt har vores virksomheder i byggesystemdivisionen rigtigt gode forudsætninger for at opfylde koncernens krav, slutter Morten Kristiansen.

Moelven Industrier AS har i tredje kvartal 2014 realiseret driftsindtægter for 2.028 mio. NOK mod 1.883 mio. NOK i samme kvartal sidste år. Driftsresultatet er forbedret fra -28 mio. NOK til +18 mio. NOK.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125