23948sdkhjf

Sådan løser HTH Køkkener udkantsproblematikken

Ifølge en ny undersøgelse kan danskernes kendskab til Varde Kommune, HTH Køkkeners hjemkommune, ligge et meget lille sted. En problematik man mærker hos HTH Køkkener, hvor man konstant arbejder med at udvikle attraktive stillinger for at tiltrække arbejdskraft.
Med hovedsæde i byen Ølgod i Varde Kommune og satellitkontorer rundt om i landet, når HTH Køkkener så rigeligt ud til danskerne, men virksomhedens hjemkommune er der tværtimod ikke så mange, der kender, og det giver en del udfordringer, skriver Jyllandsposten.

Adm. direktør hos Nobia Danmark, der er moderselskab for HTH Køkkener, Lars Bay-Schmidt er sig situationen bevidst og siger til Jyllandsposten, at man hele tiden arbejder på at tilbyde bedre og bedre muligheder for karriereudvikling, stille uddannelse til rådighed, udarbejde en karriereplan til udvikling af medarbejderne for at kunne trække den nødvendige og mest kvalificerede arbejdskraft til HTH Køkkener og Varde Kommune.

Når det så er sagt, så er Lars Bay-Schmidt ikke tilhænger, at alle nyansatte i koncernen partout skal trækkes til Varde - men en flytning af koncernen er heller ikke en løsning for HTH Køkkener, vurderer han. Og det er her satellitkontorerne kommer ind i billedet.

- Hvis du skal have topspecialister, f.eks. digitale, så er det et svært rekrutteringsfelt i yderkommunerne, for de bor oftest i de store byer. Derfor rekrutterer vi de specialister fra de større byer og har satellitkontorer der, hvor specialisterne arbejder nogle dage om ugen, så de ikke skal køre til Ølgod hver dag, siger Lars Bay-Smidt og tilføjer at man i øjeblikket overvejer at åbne flere satellitkontorer for at skabe mere fleksibilitet.

Når Lars Bay-Schmidt heller ikke er tilhænger af en flytning af virksomheden og de 700 medarbejdere, der er i Ølgod, så skyldes det, at der ligger en vis værdi i at arbejde der, hvor virksomhedens er skabt - den lokale forankring har stor betydning for HTH Køkkener.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079