23948sdkhjf

Møbelbranchen glæder sig over dom i kopi-sag

Det er skruen uden ende, hvis reglerne for beskyttelse af ophavsret ikke gøres enslydende i EU, lyder budskabet fra træ- og møbelindustriens talerør.
Sø- og Handelsrettens dom i sagen mod de to internetbaserede kopimøbelvirksomheder, Interior Addict og Nlini Interios, vækker glæde hos TMI, Træ- og Møbelindustrien, som har fulgt forløbet med spænding.

Læs også: Dom: Ulovligt at sælge kopimøbler til Danmark

- Jeg synes, det er opmuntrende, at man fra myndighedernes side er kommet mere frem i skoene i forhold til at snuppe nogle af de virksomheder, som er kommet på gale veje med hensyn til import og videresalg af kopimøbler. Set med nationale briller er vi glade for, at der bliver slået ned i sådanne situationer, for det gør appetitten på at gå de forkerte vej mindre, siger branchedirektør Flemming Larsen til Wood Supply.

Han glæder sig over, at dommen kommer i kølvandet på nyheden om, at det engelske parlament har vedtaget at synkronisere lovgivningen med resten af EU, så beskyttelsesperioden for brugskunst sættes op fra de nuværende 25 til 70 år.

- Det giver en mulighed for, at den her trafik, som har base i England, vil blive fjernet, lyder forhåbningen fra Flemming Larsen.

En sang om ulovligheder
Han giver ikke meget for kopistvirksomhedernes argumenter om, at de blot udbreder de lækre designmøbler til en bredere skare af mennesker i en slags omvendt Robin Hood-situation.

- Det er da en sød og folkelig sang, men realiteten er, at de synger om, hvordan man driver en forretning ved at overskride reglerne. Så er den sådan set ikke længere, fastslår Flemming Larsen.

Det vides endnu ikke, hvornår regelændringen i England træder i kraft i praksis, men står det til Flemming Larsen skulle det hellere være i går end i morgen.

- Det er en ting, der står højt på vores ønskeliste, for vi har stor glæde af, at der er fælles EU-regler på området. Jeg er sikker på, at de øvrige EU-lande også ville være utilfredse, hvis Danmark åbnede for en kortere beskyttelsesperiode, konstaterer Flemming Larsen, som heller ikke er i tvivl om, at 70 år er en passende tidsramme.

- 70 år er rimeligt nok, og det mener man tilsyneladende også rundt om i verden og i EU, så det finder vi helt passende, at man sørger for at overholde fra myndighedernes side.

Sø- og Handelsrettens dom fra den 20. maj i år kan læses i sin fulde længde her.

Artiklen er en del af temaet Kopimøbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093