23948sdkhjf

Høje energiudgifter får boligejerne til at renovere

75 procent af danske boligejere renoverer deres bolig for at spare på el- og varmeregningen, viser ny rapport.
En ny undersøgelse fra Inwido, foretaget blandt 2.500 nordiske boligejere, heriblandt 500 danskere, viser, at når vi renoverer vores boliger og udskifter fx vinduer og døre med nye, energivenlige modeller, er det primært med den bagtanke, at renoveringen skal bidrage til en lavere energiregning.

Hele 75 procent af de adspurgte danske boligejere svarer nemlig, at det er økonomiske overvejelser, der ligger til grund for deres søgen efter energieffektive løsninger i boligen. Den tendens mærker man tydeligt hos Pro Tec Vinduer i Holstebro, der er en del af Inwido-koncernen:

- I vores daglige kontakt med arkitekter og håndværkere bliver der altid spurgt ind til vores vinduers energiperformance. Det er et krav fra et stigende antal kunder, at vinduerne skal yde ud over det lovmæssige. Efterspørgslen går op i takt med, at energipriserne i Danmark stiger. Så selvom det er moderne med ’grønne’ byggerier, hvor klimaet er i fokus, så ser vi, at det ofte er de høje varme- og elregninger, som er den primære bevæggrund for energirigtige vinduer, siger salgschef Jesper Hønning.

I undersøgelsen svarer 39 procent af de adspurgte danskere, at de har gjort deres bolig mere energieffektiv for klimaets skyld. Det er en smule højere end vores nordiske naboer, hvor andelen er 33 procent.

Fakta om rapporten
Trendrapporten ”Renovering af din bolig – drøm eller mareridt?” er udarbejdet af Inwido i samarbejde med fremtidsforskningsfirmaet Kairos Future. Fokus er boligejeres forhold til renoveringer, motivationen bag, succeskriterier, forholdet forbruger og håndværker imellem samt en række andre interessante forhold, som gør sig gældende blandt boligejere.

Undersøgelsen beror på interview med 2.500 boligejere i de nordiske lande (Danmark, Sverige, Norge og Finland), heriblandt 500 danskere, samt på en etnografisk undersøgelse af håndværkere i Danmark og Sverige. Dataindsamlingen til den kvantitative undersøgelse blev udført som web-baseret indsamling af svar hos paneler, som er repræsentative for befolkningen i hvert af landene, hvad angår køn, alder og område.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096