23948sdkhjf

Dom: Ulovligt at sælge kopimøbler til Danmark

Fem danske producenter har fået medhold i sagen mod to britiske virksomheder, der har solgt kopimøbler til danske kunder via internettet.
Det er Sø- og Handelsretten, der tirsdag har slået fast, at det er ulovligt at producere kopivarer i udlandet for derefter at sælge dem i Danmark, oplyser TV2 Finans.

Sagen drejer sig om de to internetbaserede kopimøbelvirksomheder, Interior Addict og Nlini Interios, der har solgt kopier af blandt andet PH-lamper og designmøbler fra Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Hans J. Wegner.

I dommen fra Sø- og Handelsretten lyder det blandt andet, at

- De sagsøgte fandtes at krænke sagsøgernes licensrettigheder ved fra England at sælge og markedsføre med henblik på levering i Danmark slaviske kopier af møbler og anden brugskunst, der nyder ophavsretlig beskyttelse i Danmark.

De to firmaer var af den opfattelse, at man - med base i England - er i sin gode ret til at sælge produkterne, fordi den britiske lovgivning opererer med en beskyttelsestid af design på 25 år mod 70 år i Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at det er en god afgørelse for de danske producenter, fordi det gør, at man får stoppet det underlige hul, der har været ved, at man et sted i Europa har kunnet fremstille kopier og sælge dem til danske forbrugere, siger de danske producenters advokat, Peter Schønning, til tv2.dk.

Begge de dømte virksomheder skal inden 14 dage betale 55.600 kroner i sagsomkostninger samt 200.000 kroner med procesrente fra den 20. november 2013 til de krænkede originalproducenter. Det drejer sig om Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lighting A/S, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S.

Link til afgørelsen fra Sø- og Handelsretten

Originalartikel: http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-73576523:dom-salg-af-kopidesign-til-danmark-er-ulovligt.html

Artiklen er en del af temaet Kopimøbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157