23948sdkhjf

Velux får æresmedalje for polske aktiviteter

Kronprinsen overrækker Prins Henriks Æresmedalje til Velux Gruppen i Polen, der i dag er den største polske producent og eksportør af vinduer med knap 3.000 ansatte.
Velux Gruppen har de seneste år investeret kraftigt i sit samlede engagement i Polen. Det var blandt andet derfor, at Kronprins Frederik den 13. maj kunne overrække Eksport-foreningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje til VELUX Polska Sp. Z.O.O.

Velux Gruppen har været repræsenteret på det polske marked siden 1989. I 1990 blev salgsselskabet Velux Polska Sp. Z.O.O. stiftet, og i 1998 og 2003 etablerede virksomheden produktionsfaciliteter i Polen. Velux Gruppen investerer kraftigt i Polen og det skaber arbejdspladser.

- Det har altid været meget vigtigt for Velux Gruppen at have en stærk lokal tilstedeværelse og kultur i vores selskaber rundt om i verden. Det er også tilfældet i Polen, hvor alle vores polske virksomheder drives af en polsk direktør og polske medarbejdere. Vi er meget glade for at modtage Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje, siger Velux Gruppens direktør, Jørgen Tang-Jensen.

Velux Gruppen og virksomhedens søsterselskaber er i dag tilsammen den største producent og eksportør af vinduer i Polen. Eksportværdien nærmer sig 1,3 milliarder PLN og samlet set beskæftiger Velux Gruppen og virksomhedens søsterselskaber knap 3.000 mennesker.

Og udviklingen stopper ikke her. Gruppen har yderst positive forventninger til fremtiden.

- Vi har de seneste år foretaget store investeringer i innovation, hvilket blandt andet har ledt til, at vi har lanceret en helt ny generation af Velux ovenlysvinduet, der har sat nye standarder for energieffektivitet i ovenlysvinduer. Sammenlagt med at vi kan se de første tegn på, at den europæiske recession aftager, tegner det lyst, siger Jørgen Tang-Jensen.

Grene Polen modtog samtidig med Velux Gruppen en tilsvarende æresmedalje for siden 1996 at have udviklet sig til en af de største leverandører af landbrugsudstyr på det polske marked.

Fakta: Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje
  • Tildeles personer eller danske virksomheder med hjemsted i udlandet.
  • Prisen gives som anerkendelse for en fremragende indsats for at fremme afsætningen af danske produkter og tjenesteydelser i udlandet over en årrække.
  • I 2013 blev Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje overrakt 19 gange. Modtagerne repræsenterer danske virksomheder på markeder over hele verden.
  • Moderselskaber til tidligere modtagere siger blandt andet om prisen, at den motiverer medarbejderne på deres eksportmarkeder, og at det er en god måde at vise deres anerkendelse på over for udenlandske samarbejdspartnere og datterselskaber.
  • Hædersprisen forvaltes af en komité, der består af: HKH Prins Henrik, Niels Due, Niels Due Jensen Foundation, Jens Hammer Sørensen, Hammer Sørensen Holding, Ulrich Ritsing , C.C. Jensen A/S, Kurt Skov, Blue Water Shipping A/S og Charlotte Laursen, Udenrigsministeriet.
  • Med æren følger en medalje, et diplom og retten til at bruge hædersprisens logo og navn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078