23948sdkhjf

Vækst hos Fredericia Furniture

Optimismen er tilbage hos den familieejede møbelproducent.
Når Fredericia Furniture om kort tid offentliggør årsregnskabet for 2013, vil røde tal være vendt til sorte.

Økonomichef Flemming Bisbjerg fortæller til dagbladet Børsen, at virksomheden har oplevet en vækst på 11 procent, og det er en medvirkende årsag til, at 2012-underskuddet på 2 mio. kr. veksles til et positivt 2013-resultat.

Fredericia Furniture henter omkring 30 procent af sin omsætning uden for Danmark med Japan som det største eksportmarked. Ifølge Børsen mærker virksomheden dog også en positiv udvikling i Norden, hvor etableringen af et nyt showroom i København og lanceringen af stabelstolen ”Pato” har været medvirkende til fremgangen.

Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien, oplyser til Børsen, at producenter i high end-segmentet mærker den største fremgang, fordi de er mere aktive på eksportmarkederne end resten af branchen.

Et andet eksempel på en succesrig producent i high end-segmentet er Carl Hansen & Søn, som også nyder stor fremgang i Japan. ifølge Børsen henter den fynske møbelfabrik nu 30 procent af sin samlede omsætning i Japan, som dermed er blevet virksomhedens største marked. Carl Hansen & Søn kom igennem 2013 med en omsætningsfremgang på 20 procent og forventer en tilsvarende vækst i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078