23948sdkhjf

'Den Spanske Stol' i ny fortolkning

I anledning af 100 året for Børge Mogensen har Fredericia Furniture og argentinske Alfredo Häberli blandt andet kreeret en interessant fortolkning af det ikoniske møbel.
Børge Mogensen (1914-1972) ville være fyldt 100 år den 13. april 2014, og som led fejringen hylder Fredericia Furniture ikke alene designeren, men også et af hans mest af ikoniske møbler; ”Den Spanske Stol”. Det sker i samarbejde med den argentinske designer Alfredo Häberli.

- Häberlis nyfortolkning af ”Den Spanske Stol” blev præsenteret på Stockholm Furniture Fair 2014, hvor den lille udstilling tiltrak mange besøgende og blev én af de mest omtalte på dette års messe, skriver Fredericia Furniture på sin hjemmeside.

Møbelproducenten har også valgt at relancere Børge Mogensens sofa ”No 1. Det er i øvrigt første gang, at Fredericia Furniture relancerer en sofa af Børge Mogensen.

- Model 201, som sofaen hed i 1955, blev indledningen til et frugtbart og stormfuldt samarbejde med den daværende direktør Andreas Graversen. Børge Mogensen havde en klar idé om, hvad han ville, og det samme havde Andreas Graversen, så når et nyt møbel skulle lanceres, gik bølgerne højt, og måske netop derfor ejer Fredericia Furniture i dag en helt unik kollektion.

- Det arbejde, Andreas Graversen og Børge Mogensen startede i 1955, hvilede på stærke værdier, som vi bærer med os, når vi udvikler nye møbler i dag. Vi tror stadig på, at de bedste møbler er brugbare i hverdagslivet, bygget af de bedste materialer, og holder flere generationer, lyder det fra Fredericia Furniture.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078