23948sdkhjf

Velux og VKR ser positivt på 2014

VKR måtte se omsætning og indtjening falde i 2013, men koncernens største enkeltforretning, Velux, voksede med 5 procent på toplinjen og står stærkt efter historisk stor produktinvestering.
VKR Holding offentliggjorde fredag sit 2013-regnskab med et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner ud af en samlet omsætning på 16,4 milliarder kroner. Sammenlignet med 2012 er omsætningen faldet med tre procent, men korrigeret for frasalg er det lykkedes at skabe en mindre fremgang – ikke mindst takket være en vækst i Velux Gruppen på næsten fem procent.

Resultatmæssigt er det blevet til et driftsoverskud på 1,3 mia. kr. mod 1,5 mia. kr. i 2012. Det svarer til et fald i afkastsgraden fra 16,5 til 14,5 procent. Årsagen til den lavere indtjening er ikke mindst de store investeringer i udvikling og indkøring af nye produkter, som er gennemført i Velux-regi.

- Vi besluttede i starten af recessionen at satse på innovation og vi har lavet de største investeringer i firmaets historie, så vi nu står med et fuldt optimeret produktprogram inden for ovenlysvinduer, som sætter nye standarder for energieffektivitet. Parallelt har vi lanceret en helt ny produktkategori målrettet erhvervsejendomme og institutioner”, siger administrerende direktør for Velux Gruppen, Jørgen Tang-Jensen.

Står stærkt når markedet vender
For Velux er det fortsat store europæiske markeder som Tyskland, Frankrig og England, der bidrager væsentligst til omsætningen. Uden for Europa har særligt det amerikanske marked vist fremgang i 2013. Ifølge Jørgen Tang-Jensen har kunderne taget særdeles godt imod Velux Gruppens nye energioptimerede ovenlysvinduer, og det styrker troen på et godt 2014.

- Vi har modtaget priser for vores nye generation af ovenlysvinduer på alle de markeder, vi har lanceret på. Det er fantastisk med sådan en modtagelse, siger Velux-direktøren og fortsætter:

- Vores satsning de seneste år er med til at styrke vores position som markedsleder, så vi står stærkt, når markedet vender, hvilket vi naturligvis krydser fingre for sker i løbet af 2014 eller næste år. Samtidig har vejrguderne været med os indtil videre her i det nye år, hvilket også kan spores på salget de første måneder af i år.

Fokus på kerneforretningen
VKR-koncernen solgte i 2013 de to canadiske facadevinduesproducenter, Gienow og Loewen, samt danske Superwood og de to østrigske selskaber, Drexel & Weiss og General Solar Systems/Sonnenkraft. Desuden indgik koncernen en aftale med kapitalfonden Axcel om salg af en stor del af aktierne i Exhausto.

- Vi har fulgt en strategi, hvor vi ønsker at fokusere mere på kerneforretningen, og det har i 2013 medført frasalg af virksomheder, som vi har vurderet, at vi ikke var den rette langsigtede ejer af. Den omstilling er nu gennemført. Frasalgene har reduceret omsætningen, men korrigeret for de frasolgte enheder opnås samlet set en mindre omsætningsfremgang, siger administrerende direktør for VKR Holding, Jan Lundsgaard Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096