23948sdkhjf

Ikea: Målet er 50 milliarder euro i 2020

Kursen er sat mod yderligere vækst efter et 2012/13, hvor markedsandelen er øget på stort set alle markeder.
Ikea øgede i 2012/13 sin omsætning med 3,2 % til 28,5 mia. euro, og koncernen har fortsat ambitiøse planer om at skabe vækst. Målet er et globalt salg på 50 mia. euro i 2020.

- Vi har et langsigtet fokus. Vi vil fortsætte med at udvikle bedre produkter til lave priser, og vi vil gøre indkøbsoplevelsen endnu bedre samtidigt med, at vi bliver endnu mere tilgængelige for forbrugerne – blandt andet via et forbedret servicetilbud, e-commerce og en fortsat ekspansion. Vores ejerskabsmodel og sunde økonomiske principper giver os en uafhængighed og muligheden for at vokse på en afbalanceret og bæredygtig måde, siger CEO Peter Agnefjäll.

Den ambitiøse målsætning skal ikke mindst realiseres gennem en satsning på de store vækstmarkeder. I det forgangne regnskabsår åbnede Ikea Group to nye varehuse i Kina og tog dermed endnu et skridt på vejen mod ekspansion i det folkerige land.

'Value for money'
Det netop offentliggjorte koncernregnskab viser desuden, at indtjeningen er øget fra 3.202 til 3.302 mio. euro, og Peter Agnefjäll betegner generelt 2012/13 som et godt år for Ikea med stigende markedsandel på stort set alle markeder.

- Vores fremgang viser, at forbrugerne i stigende grad sætter pris på ’value for money’. Jeg er specielt glad for at se, at forbrugerne tager godt imod vores produktsortiment, der kan hjælpe dem med at leve et mere bæredygtigt liv derhjemme. Eksempelvis købte vores kunder mere end 22 mio. LED-produkter i 12/13, og det sparede dem både penge og energiforbrug, siger Peter Agnefjäll, der ser flere tegn på, at markederne er begyndt at bevæge sig i en mere positiv retning

- Privatforbruget er forbedret på mange markeder, og selvom en udfordrende økonomisk situation fortsat ikke er ovre, så er der positive tegn. Vigtige markeder som USA er på vej tilbage, og Europa er generelt set et marked i bedring. Selv nogle af de udfordrede markeder i Sydeuropa viser tegn på god aktivitet.

Der er i øjeblikket 305 Ikea varehuse fordelt på 26 lande. I 2012/13 havde Ikea Group 135.000 medarbejdere, 684 mio. besøgende i varehusene samt 1,3 mia. besøgende på Ikea.com.

I december offentliggjorde Ikea Danmark sin 2012/1-omsætning med en vækst på 3,7 %. Læs mere i artiklen Ikea Danmark fortsætter væksten
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08