23948sdkhjf

Howe-stol vinder international designpris

Den fynske møbelvirksomhed har vundet en Interior Innovation Award for skalstolen ”SixE”, der er udviklet i samarbejde med britiske PearsonLloyd.
Flere danske virksomheder var med på listen, da det tyske designråd i sidste uge offentliggjorde vinderne af Interior Innovation Award 2014.

Ud af cirka 200 vindere kunne 15 smykke sig med titlen ’Best of Best’; heriblandt fynske Howe der deltog i konkurrencen med skalstolen ”SixE”.

- Vi er naturligvis utroligt glade for den flotte anerkendelse. Det er en af de store priser i Tyskland, og det kommer til at betyde meget for mulighederne på de mellemeuropæiske markeder, hvor stolen ikke helt har fået sit gennembrud endnu, siger Anne Bebe fra Howe til Wood Supply.

Design med højt ambitionsniveau
SixE er designet af britiske PearsonLloyd og blev sendt på markedet i første halvdel af 2013 som et modstykke til Howes succesfulde 40/4-stol. Flere designere var i spil, men valget faldt på PearsonLloyds robuste og holdbare løsning til en bredt anvendelig skalstol.

Stolens navn referer til seks karakteristika, som alle begynder med ’E’. Disse kendetegn er også et vidnesbyrd om projektets ambition, idet man med SixE har søgt at skabe en stol, som både er ’Ergonomic’, ’Efficient’, ’Elegant’, ’Environmental’, ’Economic’, og ’Easy’ to handle.

- Et andet kendetegn ved SixE er de kræfter, der er lagt i at gøre den til et miljørigtigt valg. Hos Howe bliver miljø altid tænkt ind i designprocessen fra begyndelsen, og det betyder, at miljø er en faktor for både produktion, materialevalg, produktets livscyklus og så videre, forklarer Anne Bebe.

Materialerne til stolen – polypropylen og trivalent krom – er nøje udvalgt for at reducere spild og for at sikre, at alle elementer er lette at skille ad. Howe tilbyder desuden at tage brugte stole tilbage med henblik på genbrug af delene.

Om Interior Innovation Award
Interior Innovation Award er blevet uddelt siden 2002 af det tyske designråd og indgår som en del af Imm-messen. Den regnes i dag for en af de mest prestigefulde priser i møbelbranchen.

Udover Howe var Normann Copenhagen, Cane-Line, Holmegaard, Georg Jensen og Fletco at finde blandt årets vindere.

Læs mere om årets pris på det tyske designråds hjemmeside http://www.german-design-council.de/nc/e...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11