23948sdkhjf

Handicapordning giver pris til dørproducent

Med initiativet ”Værk 1” har dørproducenten Jeld-Wen i Løgstør i en årrække gjort en stor indsats for borgere med særlige behov i lokalområdet. Denne indsats hædres nu med Handicapprisen 2013.
Dørproducenten Jeld-Wen har netop modtaget Vesthimmerlands Kommunes Handicappris 2013. Prisen uddeles årligt til en borger, forening eller virksomhed, der yder en indsats ud over det sædvanlige på handicapområdet i kommunen, og et enstemmigt Handicapråd besluttede, at prisen i år skulle gå til Jeld-Wen.

Begrundelsen bygger på det samarbejde, som Jeld-Wen har med Vesthimmerlands Jobcenter om at sende borgere med særlige vanskeligheder i et skræddersyet arbejdsprøvningsforløb.

Prisen blev uddelt ved en ceremoni på Jeld-Wen d. 3. december, hvor Ella Holm Hansen, formand for Handicaprådet, overrakte prisen til Jan Byskov.

Til gavn for begge parter
Til dette formål har Jeld-Wen lavet en ”virksomhed i virksomheden” ved navn ”Værk 1”. Her er arbejdsfunktionerne tilpasset medarbejderens arbejdsevner og/eller særlige behov.

- Det er både mennesker med fysiske og psykiske problemer, som kommer i et forløb på Værk 1. Her får de lov at bygge oven på det, som de kan i forvejen, prøve nye ting og blive udfordret på både det arbejdsmæssige og personlige plan under forhold, der tager hensyn til særlige behov. I samarbejde med jobcentret giver Værk 1 disse medarbejdere en ekstra håndsrækning til at komme videre, fortæller fabrikschef i Løgstør, Jan Byskov.

Målet med forløbet er at udrede og afklare den visiterede medarbejders fremtidige ansættelsesmuligheder, mulighed for uddannelse, raskmelding osv. Jeld-Wen tjener ikke penge på denne ordning, men lægger heller ikke penge til. Det er en ordning, som går præcist i nul, og som kommer begge parter til gavn, fortsætter Jan Byskov:

- Vi har et klart ønske om at bidrage til vores lokalsamfund, og dette samarbejde med Vesthimmerlands Jobcenter er en af måderne, hvorpå vi gøre en forskel for en gruppe mennesker i nærområdet. Det er berigende for alle parter, og vi er naturligvis meget stolte over at modtage denne handicappris som anerkendelse af vores indsats.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082