23948sdkhjf

Møbelmesse henter inspiration i øst

På Stockholm Furniture & Light Fair i februar optræder japanske materialer og metoder til møbelproduktion, som ikke tidligere er blevet vist på disse breddegrader.
Under den kommende udgave af Stockholm Furniture & Light Fair får de besøgende en unik mulighed for at få indsigt i de japanske møbeltraditioner.

Det sker på udstillingen "Material attraction: Scandinavia likes Japan", som etableres af virksomheden Materialbiblioteket i samarbejde med den japanske designer Naoto Nakamura.

Trods den lange afstand har Japan en hel del til fælles med Skandinavien. På særudstillingen præsenteres et udvalg af japanske materialer og produktionsmetoder, som vil inspirere og skabe synergi mellem Skandinavien og Japan.

- Den skandinaviske og japanske formverden berører hinanden på mange måder. Vi deler synet på det stramme og nøgne inden for design og arkitektur. Vi finder ofte eksempler på materialer og konstruktioner, som i design og funktion har rødder tilbage i gammel tradition og håndværk, siger Oliver Schmidt fra Materialbiblioteket.

Teknikker og materialeprøver
Mange af Japans materiale- og produktionsmetoder er ikke tidligere blevet vist uden for landets grænser. Via samarbejdet med Naoto Nakamura, som har sin base i Stockholm, og Japan External Trade Organization (JETRO), er der nu opstået en mulighed for at få indblik i en for mange ukendt verden. Det handler om alt lige fra det traditionelle til det højteknologiske - eller de to i kombination.

- Jeg vil vise variationen i materiale- og produktionsteknikker fra Japan som inspiration til design. Der er tale om mange interessante materialeprøver fra forskellige industrigrene, som ikke tidligere er vist i Skandinavien. Fokus vil være på designudviklet materiale, som er udviklet ved hjælp af formgivere og derefter fremstillet som et produkt. Det tror jeg, vi vil se som en trend fremover, fortæller Naoto Nakamura om udstillingen, der placeres i hal B.

Materialbiblioteket har siden starten i 2005 rådgivet førende designere i spørgsmål, som vedrører materialetrends og materialevalg ud fra et strategisk perspektiv. Blandt kunderne kan fremhæves Sony Europe, Scania, Sandvik, Ergonomidesign og ENSCI-Les Ateliers.

Materialbiblioteket, som er grundlagt af Oliver Schmidt og Björn Florman, holder også foredrag på designskoler i Sverige og andre lande. Siden 2012 har virksomheden været en del af Stockholmsmässan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125