23948sdkhjf

Junckers på specialopgave i Helsingør

Den danske gulvproducent har i samarbejde med arkitektfirmaet BIG udviklet en helt ny type gulv til det nybyggede søfartsmuseum i Helsingør.
Noget af det mest spændende ved det nyåbnede M/S Museet for Søfart i Helsingør er, at museets indretning er lagt nede i den 150 meter lange, gamle betondok.

Udfordringen for arkitekterne fra BIG Bjarke Ingels Group var derfor at skabe en arkitektonisk og æstetisk forbindelse mellem den gamle dok og det nye museum. Og her blev valget af gulv en vigtig del af projektet.

- Vi ledte efter en rustik løsning, der kunne matche den gamle doks rå og patinerede beton. Samtidig skulle trægulvet være med til at bygge bro mellem betonen, og det glas og stål, der er anvendt i selve interiøret, fortæller partner David Zahle.

Helt nyt gulv udviklet
Arkitekterne undersøgte markedet, men fandt ikke et produkt der matchede kravene. I samarbejde med Junckers gik man derfor i gang med at udvikle et helt nyt trægulv til formålet.

- Vi havde et godt samarbejde med Junckers under hele processen, lige fra de første idéer til den færdige gulvløsning. Resultatet er et massivt, børstet egetræsgulv, der giver en kontrastfyldt varme til helhedsindtrykket i museet. Og så giver det et flot spil i overfladen, når lyset falder ind på tværs af gulvet. Det får et nærmest levende udtryk. Samtidig er det vigtigt for os, at det er et slidstærkt gulv, der kan tåle den megen trafik i et museum – uden at skulle efterbehandles i tide og utide, forklarer David Zahle.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11