23948sdkhjf

Europæisk nedtur koster for DLH

Omsætningen er faldet med otte procent i årets første ni måneder, og det betyder lavere indtjening.
I et vanskeligt marked har forretningsområdet ”Global Sales” været det store lyspunkt for DLH i de første tre kvartaler af regnskabsåret 2013. Omsætningen er øget med 13 procent, men en nedgang på hele 20 procent i Europa medfører et samlet fald i på 8 procent.

DLH’s samlede omsætning i årets første ni måneder udgjorde 1.582 mio. kr. mod 1.727 mio. kr. i fjor. I tredje kvartal alene har koncernen omsat for 524 mio. kr., hvilket er en tilbagegang på fem procent.

- Markedssituationen i Europa er fortsat udfordrende, om end vi ser en gradvis bedring, der tyder på, at vi nærmer os et mere stabilt leje samtidig med, at vores Global Sales-forretning fortsætter sin vækst, siger administrerende direktør Kent Arentoft.

Direktøren fremhæver, at det er lykkedes at reducere den nettorentebærende gæld, som på et år er nedbragt fra 337 til 270 mio. kr.

- Vi har haft som mål at mindske pengebindingen i driftskapital og dermed tilpasse os det vanskelige forretningsmiljø. Det er vi lykkedes med, og vores rentebærende gæld er nu cirka 70 mio. kr. lavere end på samme tidspunkt sidste år, siger Kent Arentoft og understreger, at DLH fortsætter sit projekt for at reducere driftskapitalen. Som led heri offentliggjorde koncernen i september måned afviklingen af den lagerbaserede forretning i Benelux og Tyskland.

Forventer fortsat EBIT på minus 30-40 millioner
En lavere omsætning og en lavere bruttomargin medfører lavere indtjening. Dette opvejes dog delvist af omkostningsreduktioner i niveauet 30 mio. kr.

EBIT blev et underskud på 13 mio. kr. mod 1 mio. kr. i fjor. I tredje kvartal alene blev det til et EBIT på minus 6 mio. kr. På bundlinjen har DLH i de tre kvartaler realiseret et underskud på 57 mio. kr., hvilket er 16 mio. kr. bedre end samme periode sidste år.

DLH fastholder de senest udmeldte forventninger om en omsætning i niveauet 2,2 mia. kr. og EBIT i niveauet minus 30-40 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078