23948sdkhjf

Howe kåret som årets bedste danske arbejdsplads

Den fynske møbelvirksomhed Howe blev i går aftes kåret som Danmarks bedste mindre arbejdsplads af Great Place to Work.
Den fynske møbelvirksomhed Howe blev i går aftes kåret som Danmarks bedste mindre arbejdsplads af Great Place to Work. Det er anden gang, Howe deltager i undersøgelsen og første gang blev det til en 4. plads. Opskriften på succes er klar: med de rigtige medarbejdere kommer man længst.

- Vi gør meget ud af at finde de rigtige medarbejdere hos Howe. Medarbejdere, som matcher vores kultur, idet vi bruger mange ressourcer på at værne om vores kultur, fortæller Adm. Direktør Michael Jacobsen.

Frihed under ansvar
Og hvad er så en rigtig medarbejder? For Howe er det en, som har de samme grundlæggende værdier som virksomheden – nemlig fokus, fleksibilitet, menneskelighed, innovation og passion – ligesom det er en medarbejder, som tager ansvar for udviklingen af sit eget job. Og hos Howe har man netop friheden til at gøre det, hvilket illustreres meget godt i det anonyme citat fra Howes undersøgelse.

- Det ansvar, man lynhurtigt får som medarbejder, synes jeg er bemærkelsesværdigt. Det er svært at give et konkret eksempel på. Det er mere den følelse jeg får fra min leder - jeg ved, at han er 100 procent tryg ved at give ansvar og projekter videre til mig, og når jeg har den følelse motiveres jeg endnu mere.

Hos Howe er det desuden meget utraditionelt, at man ikke har nogen produktionschef. Hele vejen rundt er det den enkelte medarbejder, som skal tage ansvar.

Placeringen knap så vigtig
- Vi er utrolig stolte af placeringen som Danmarks bedste mindre arbejdsplads, men for os er placeringen ikke altafgørende. Det, som er afgørende for os, er at vi får belyst de områder, hvor der er plads til udvikling, og det hjælper denne undersøgelse os med, forklarer Michael Jacobsen.

Med udgangspunkt i sidste års undersøgelse lavede ledelsen en plan for, hvilke områder, som i 2013 skulle have særlig fokus og et af disse områder var kommunikation. Direktøren inviterer blandt andet med jævne mellemrum alle medarbejderne til en uformel snak i mindre grupper, også kaldet Coffee Breaks. Her er der ingen agenda og medarbejderne har derfor mulighed for at stille spørgsmål til hvad som helst.

Et andet udviklingsområde i det seneste år har været at sikre bedre kommunikation mellem administration og produktion, hvorfor man har indkøbt en iPad til produktionsmedarbejderne, så de lettere kan følge med i mailkorrespondancerne i huset.

[box][align]center[/align][width]95[/width][content] Great Place to Work
Definitionen på en god arbejdsplads er ifølge Great Place to Work en arbejdsplads, hvor medarbejderne har tillid til ledelsen, er stolte over det arbejde, som de udfører og føler fællesskab med sine kollegaer. Baggrunden for kåringen er en omfattende online undersøgelse, hvor alle medarbejdere deltager anonymt. Undersøgelsen indeholder 59 udsagn, som alle evaluerer graden af tillid, stolthed, retfærdighed, troværdighed og respekt i virksomheden. Resultatet af undersøgelsen evalueres af Great Place to Work og er sammen med virksomhedens kulturprofil afgørende for placeringen.
Læs mere om: Howe
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111