23948sdkhjf

FSC Design Award større end nogensinde

Konkurrencen for studerende på landets design- og arkitektskoler vokser videre. I år har 115 studerende indleveret bud på, hvordan man forener bæredygtighed med æstetik i et kommercielt design i træ.
FSC Danmark, WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove uddeler for ottende gang FSC Design Award til en ung designer, der formår at forene bæredygtighed med æstetik i et kommercielt design i træ.

Formålet med konkurrencen er at få upcoming designere og dermed kommende trendsættere til at overveje, hvordan deres materialevalg har indflydelse på miljø, dyr og mennesker.

Arrangementet vokser år for år. I år har 115 studerende fra de danske design- og arkitektskoler har tilmeldt sig konkurrencen med 83 produkter. Sidste år deltog 95 studerende med 77 produkter. Vinderen af FSC Design Award findes den 20. november hos Aller Media. Livsstilsmagasinet Mad & Bolig er tilknyttet begivenheden som mediepartner i bestræbelserne på at gøre FSC Design Award til en større event end tidligere.

På afgørelsesdagen udstiller deltagerne deres 1:1-modeller, og et professionelt dommerpanel bestående af folk fra designbranchen, detailhandlen og møbelvirksomheder udpeger en vinder.

I 2012 løb Anne Nørbjerg og Sanne Kyed fra Arkitektskolen i Aarhus med sejren for deres multifunktionshavebord med indbygget tørrestativ. Belønningen var en rejse til Kina, hvor de var med til at udforme en prototype af vinderdesignet på et lokalt værksted. For dette års vinder går turen til Sydøstasien.

Udover FSC Design Award-hovedpræmien udnævner dommerne ni runner-ups, som vinder en plads i en udstilling samt en tur til Ikeas hovedkontor i Sverige. Mad & Bolig uddeler desuden deres egen designpris, mens Trip Trap kårer en vinder af Crafted-Prisen.

WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove er FSC Danmarks medarrangører til konkurrencen, mens Coop, Trip Trap, Ikea og Jysk er sponsorer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095