23948sdkhjf

To unikke stole på særudstilling

To unikke danske stole vises frem, når Rud Thygesen Arkivet for møbelkunst og design åbner en særudstilling om Finn Juhl-salen.
FNs hovedkvarter i New York har i forbindelse med en gennemgribende renovering fået nye borde og stole, hvor stolene er designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. Møbelfirmaet Onecollection, som har eneret på Finn Juhls møbler og Salto og Sigsgaards stol, udstiller nu begge stole i Rud Thygesen Arkivet for møbelkunst og design i Hobro. Det sker i forbindelse med Arkitekturens Dag, skriver Nordjyske.dk.

Oprindelig var det den danske arkitekt Finn Juhl, som i 1952 stod for at indrette Formynderskabssalen i FNs hovedkvarter ud fra det princip, at alle skulle være i øjenhøjde og salen skulle indbyde til samtale. Derfor indrettede han salen med en hestesko af stole. Men efter mange års brug var grundtanken med salen efterhånden opløst, og man besluttede derfor i 2008 at genskabe den oprindelige tanke med salen. Derfor blev der udskrevet en konkurrence om design af nye borde og en sekretariatsstol til salen. Kasper Salto og Thomas Sigsgaard vandt denne konkurrence i 2011.

Udstillingen i Rud Thygesen Arkivet tager udgangspunkt i Finn Juhls stol fra 1951 og nyfortolkningen, designet af Salto og Sigsgaard i 2013. Derudover kan man også se konkurrenceprojektet med de fem danske deltagere samt billeder fra ombygningen af Finn Juhl-salen.

Udstillingen er åben 1. oktober i forbindelse med Arkitekturens Dag i tidsrummet kl. 14-18 og efterfølgende efter aftale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11