23948sdkhjf

Fynsk milliardkoncern vinder miljøpris

Kompan har vundet Environment Award 2024, der uddeles til en virksomhed, der bevidst arbejder på at minimere påvirkningen af klimaet

Tirsdag aften var speciel for legeplads- og fitnessproducenten Kompans danske direktør Mikael Bjørnskov.

Han og resten af kollegaerne i Odense-virksomheden modtog nemlig den eftertragtede Environment Award ved Dansk Erhverv og EY’s prisuddeling Sustainability Awards, hvor den grønne løber var rullet ud foran d’Angleterre på Kongens Nytorv i København.

I begrundelsen har juryen, der blandt andet består af tidligere minister Kristian Jensen og Coloplast-bestyrelsesformand Lars Rasmussen, lagt vægt på, at KOMPAN demonstrerer en forbilledlig tilgang til dokumentation og ambitioner. Blandt andet virksomhedens arbejde med SCOPE 3 imponerer.

Det glæder Mikael Bjørnskov.

– At modtage den her pris er et stort skulderklap for Kompan og alle vores dygtige kollegaer, der hver dag gør en stor indsats for, at vores klimaaftryk bliver minimeret mest muligt på legepladserne. Når omverdenen anerkender et seriøst arbejde med at minimere klimaaftrykket, er det med til at få os til at fortsætte i det grønne spor, udtaler han i en pressemeddelelse. 

De andre nominerede virksomheder til Environment Award-prisen er Coloplast, TDC Net, Rema 1000, LIDL, Bakkafrost og Carl Hansen & Søn.

Gammelt sejlgarn minimerer miljøaftryk

Cirka 80 procent af Kompans CO2-udledning stammer fra de råmaterialer, virksomheden bruger. Kompan har over de senere år udviklet nye, innovative komponenter baseret på genbrugsmaterialer med lavere klimaaftryk.

– Vi har arbejdet på i højere grad at kunne anvende genbrugsmaterialer og har udviklet dem til samme kvalitet og holdbarhed som øvrige materialer. Fra i år er de genanvendte materialer og komponenter rullet ud på tværs af vores produktsortiment. Det betyder blandt andet, at paneler og klatrereb er med 95% genanvendt forbrugerplast, udtaler Mikael Bjørnskov.

Blandt de genbrugsmaterialer, som Kompan i dag bruger til materialer, er fiskenet, gamle tekstiler og udtjente plastikposer.

Ifølge Mikael Bjørnskov er det vigtigt for industrien hele tiden at tænke på miljøaftrykket - også fordi det giver god forretningsmæssig mening.

– Flere og flere kommuner, entreprenører, boligselskaber og tegnestuer skubber stærkt på en mere grøn dagsorden i vores industri med dokumenteret CO2-udslip på vores leverancer, udtaler Kompan-direktøren i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125