23948sdkhjf

Designere og producenter eksperimenterer med nye møbler

På Snedkernes Efterårsudstilling er der i år overraskende mange udstillere tilmeldt, og interessen har spredt sig til udlandet.
Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er blevet en talentzone for yngre som etablerede formgivere, som én gang om året leger, udvikler og eksperimenterer sig frem til nye innovative møbeltyper i samarbejde med en producent.

Årets tema: Opbevaring
Årets tema er opbevaring, og der er 30 udstillere fra Danmark - dertil 12 gæsteudstillere, hvoraf fem er fra udlandet.

- I år er der særligt mange gæsteudstillere med, hvoraf en håndfuld er udenlandske. Det er en særdeles positiv udvikling, der vidner om, at SE’s store netværk, internationale udstillingsaktivitet og øgede presseeksponering har båret budskabet over grænser, lyder det fra arrangøren.

Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er en ikke-kommerciel sammenslutning af 76 møbelproducenter og designere, der hvert år via fælles arbejde prøver at forny og berige dansk møbelkultur med nye innovative løsninger. Det er SE's bestyrelse, der afstikker de tematiske rammer for udstillingerne og man skal ansøge om at komme med. De indsendte forslag udvælges ud fra det kriterium, at de skal være solide nok til at matche det faglige niveau blandt foreningens udstillere og samtidig tilføre udstillingsfeltet noget nyt.

Første skridt ud i verden
Eksterne producenter er kendt for at håndplukke talentfulde projekter fra Snedkernes Efterårsudstillinger for herefter at videreudvikle og markedsføre dem worldwide.

I nordisk kontekst er projekter af den nuværende SE formand Mia Gammelgaard sat i produktion hos svenske Nola og Blå Station. Cecilie Manz’ Mikado-bord kom afsted sammen med Fredericia Furniture tilbage i 2003 og senest er Thomas Bentzens fødselsdagsstol på vej i produktion hos Muuto.

Udstillingen er i år lokaliseret til Designmuseum Danmark, der på samme tid præsenterer udstillingen "Skuffer, Skabe og Skrin - Hjemmets opbevaringsmøbler før og nu". Udstillingen åbner den 31. oktober.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078