23948sdkhjf

Nåede ni måneder på posten: Direktør stopper hos elementproducent efter rædselsår

Birgitte Clausen er efter ni måneder som adm. direktør fortid hos elementproducenten Taasinge Elementer. Hun erstattes af Morten Walsted, der er hentet internt 

Topchef Birgitte Clausen er færdig i elementproducenten Taasinge Elementer efter blot ni måneder på posten.

Det sker samtidig blot én måned efter, selskabet præsenterede et blodrødt underskud for regnskabsåret 2023.

Fyens Stiftstidende var først med historien, men af CVR fremgår det også, at Birgitte Clausen fratrådte stillingen den 1. juli, mens Morten Walsted i stedet har taget plads i den sydfynske direktørstol.

Direktørskiftet kommer samtidig blot et halvt år, efter at Henrik Mielke, tidligere topchef i MT Højgaard Holding, overtog formandsposten i Taasinge Elementer fra Steffen Baungaard.

Den nye direktør kommer fra en stilling som driftsdirektør i Taasinge Elementer - en stilling, han kun nåede at have i to måneder, da han først for nylig kom til virksomheden.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Morten Walsted, Birgitte Clausen og Henrik Mielke, men det er ikke lykkedes.

Taasinge Elementer har heller ikke selv begrundet årsagen til afskeden.

Største underskud i historien

Hvad der præcist ligger til grund Birgitte Clausens exit står derfor endnu hen i det uvisse.

Faktum er dog, at det sker lidt over en måned efter, at Taasinge Elemente offentliggjorde et underskud på 14,5 mio. kr. i regnskabet for 2023.

TaasingeElementer_årsresultat_2013-2023

Begrundelsen for årsresultatet, der var virksomhedens dårligste i et årti, var efterdønningerne af flere kundekonkurser og aflyste projekter i 2022. Det var altså det, som efterlod et stort hul i pengekassen hos elementproducenten.

- Vi måtte erkende, at vores organisation ikke var rustet til at håndtere den opbremsning, som vi oplevede i markedet i 2022 og 2023, lød det dengang fra Birgitte Clausen.

I ledelsesberetningen var forventningen, at Taasinge Elementer gennem kombinationen af den gode start på året og de strategiske tiltag skaber grobund for en forventning om et "markant forbedret resultat i 2024 sammenlignet med 2023."

Det er tredje gang på lidt mere end et år, at Taasinge Elementer skifter ud på direktørposten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08