23948sdkhjf

Køkkenfirma i fremdrift lancerer cirkulært koncept

Det kommer ikke uden omkostninger, men OK Køkkenrenovering gør det alligevel

Opskriften lyder simpel nok. 

Gamle køkkenelementer indsamles, omdannes og genanvendes til nye køkkenfronter. 

Det er i korte træk de ingredienser OK Køkkenrenovering har rørt i den cirkulære dej, der udgør deres nye koncept. 

- Køkkenet er hjemmets mest klimabelastende rum, så vi anser det for sund fornuft at udnytte eksisterende materialer, og vi er stolte af på den måde at bidrage til et mindsket ressourceforbrug, udtaler kædechef hos OK Køkkenrenovering, Michael Riis i en pressemeddelelse om det nye tiltag.

Sådan fungerer det: 

  • Indsamling: OK Køkkenrenovering tager gamle køkkenfronter, bordplader med videre med efter renovering.
  • Sortering: Køkkenelementerne sorteres på OK Køkkenrenoverings sorteringsanlæg rundt omkring i hele Danmark, og brugbare materialer sendes til spånpladefabrikken Novopan, mens resterende materiale sorteres og bortskaffes korrekt.
  • Produktion: Novopan kværner fronterne til mindre stykker, som laves til nye spånplader
  • Genbrug: OK Køkkenrenovering køber de nye spånplader og skærer dem til nye køkkenfronter

Kilde: OK Køkkenrenovering

Ifølge OK Køkkenrenovering øges træets levetid markant, så det nu potentielt kan bruges i en menneskealder på 88 år. Det er otte gange så længe, som Bolius vurderer et nyt køkken i gennemsnit lever. 

Men de gode intentioner kommer ikke uden omkostninger for OK Køkkenrenovering. Der skal betales mere i lønninger, containerleje til opbevaring og sortering af materialer. Ikke desto mindre er tiltaget "en vigtig investering for OK", som samtidig kommer med den indbyggede bonus, at kunderne ikke skal forholde sig til det gamle køkken, når det nye er sat op. 

- At kunderne kommer hjem til deres nyrenoverede køkken uden at skulle forholde sig til de gamle, kasserede emner, gør oplevelsen endnu bedre, samtidig med at vi som organisation kan tage ansvaret for, at alt bliver genanvendt eller bortskaffet på korrekt vis, siger Michael Riis. 

OK Køkkenrenovering overtog sidste år den sjællandske køkkenproducent P.O. Køkkener. Her satte selskabets sjællandske direktør, Steffen Kisselhegn, ord på, at OK Køkkenrenovering var

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062