23948sdkhjf

Efter konkursen: Bud efter ansatte fra flere sider

Der er lys forude for de berørte medarbejdere efter konkursen i inventarproducenten Inventa Nordics

Da inventarproducenten Inventa Nordics blev erklæret konkurs i den forgangne uge, blev 2/3 af de 49 medarbejdere opsagt eller fritstillet.

Meget tyder dog på, at de konkursramte ansatte ikke kommer til at gå ledige i lang tid. I hvert fald ikke dem, som er organiseret via 3F.

- Vi har allerede nu fået henvendelser fra to virksomheder, som efterspørger medarbejdere. og vi er begyndt at høre, at flere har fået tilbud andre steder fra, fortæller formand for 3F Skiveegnen, Gert Ringgaard, til Skive Folkeblad.

3F organiserer 20 af de nu tidligere Inventa Nordics-ansatte.

Tjente ikke penge nok

Konkursen i den midtjyske inventarproducent blev udløst af en egenbegæring, som bestyrelse og ejerkreds altså selv indgav.

Efter positive tegn i 2023 med et mindre plus på bundlinjen faldt ordreindgangen igen, fortalte adm. direktør og en af de to ejere, Michael Prip, tidligere på ugen til Wood Supply:

- I slutningen af året så det fornuftigt ud, og vi forventede en god start på 2024, men med en ordreindgang på index 50 for de første fire måneder, blev virksomheden presset væsentligt på likviditeten samtidig med, at yderligere tilpasninger var omkostningstunge, forklarede Michael Prip.

Inventa: 

  • I 2019 blev Inventa reddet på målstregen, da de forhenværende ejeres Jesper Kristensen og Morten Kristensen, der var fjerde generation i ejerfamilien, sikrede virksomhedens overlevelse gennem en kapitalindsprøjtning og et nyt selskab. 

  • Tre år senere blev Inventa taget under rekonstruktionsbehandling, hvor John Svane Hansen og Michael Prip trådte til som ejere. Dermed kom næsten 70 års familieejet historie på nye hænder. 

  • 30. maj 2024 begærer Michael Prip og John Svane Hansen Inventa Nordic A/S konkurs. 

Inventa producerer og leverer inventar til butikker, kontorer og hoteller.

Nordiske Medier

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078