23948sdkhjf

Efter storbrand: Træfabrik har stået i flammer 13 gange på tre år

Det brænder stadig ofte hos Kronospan, men påbuddene bliver færre. 

Siden en ni dage lang storbrand brød ud på Kronospan, tidligere Novospan, i den østjyske by Pindstrup, har Beredskabsstyrelsen måttet aflægge spånpladefabrikken visit intet mindre end 13 gange. 

Det viser en aktindsigt, som TV2 Østjylland har indhentet. 

Faktisk har den brandfarlige fabrik måttet slå alarm hele 27 gange siden 2020, hvilket sikrer den en lidet flatterende national tredjeplads på listen over udrykninger hos Beredskabsstyrelsen blandt industri- og lagerbygninger. 

Færre påbud

TV2 Østjylland har desuden søgt indsigt i virksomhedens brandtilsyn, som afslører en hel perlerække af påbud, der blandt andet tæller for store gasflasker, som Kronospan ikke har tilladelse til og en umonteret brandport. 

Ifølge beredskabsdirektør for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommune, er Kronospan "den suverænt største brandfarlige fabrik i de fire kommuner". 

I 2021 fik fabrikken således hele 27 påbud i forbindelse med et tilsyn, mens antallet ifølge TV2 Østjylland var nede på ti i 2023. 

- Vi har set et fald i antallet af påbud fra 2021 til 2023, og det forventer vi også. Det er vigtigt, at man udbedrer de påbud, så vi ikke skal påtale de samme ting gang på gang, siger han til TV2 Østjylland. 

Kronospans ledelse har ikke ønsket at stille op til interview med TV2 Østjylland.

Den seneste brand på Kronospan fandt sted 16. april. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11