23948sdkhjf

Branchetal: Stigende forventninger til produktionen

Den seneste konjunkturmåling for industrien viser positive forventninger på tværs af industriens sektorer. Den samlede konjunkturindikator er uændret negativ.
Danmarks Statistiks sammensatte konjunkturindikator er uændret negativ på minus 2 i august. Af indikatorens tre komponenter trækker ordrebeholdning og produktionsforventninger op, mens et varelager-niveau over normalt påvirker indikatoren i negativ retning.

Se branchetal for træ- og møbelindustrien her.



Positive forventninger på tværs af sektorer
Et blik på de fire industrisektorer som Danmarks Statistik opererer med viser, at der for perioden august-oktober er positive forventninger til produktion og beskæftigelse over hele linjen. Hertil er forventninger steget i forhold til foregående periode (maj-juli). Forventningerne til fremstillingen af varige forbrugsgoder, herunder møbler, er udelukkende positive.



Danmarks Statistik skriver om udviklingen:

Stigende forventninger til produktionen
Det ikke-sæsonkorrigerede nettotal for forventningerne til produktionen er steget fra 4 i juli til 16 i august. Forventningerne til udviklingen i beskæftigelsen er steget fra minus 1 i juli til 5 i august. Forventningerne til salgspriserne er steget fra minus 8 til minus 1 i august.

Udbredt positive forventninger i alle sektorer
Investeringsgodeindustrien (fx maskiner til produktion m.m.) har positive forventninger til produktionen og neutrale forventninger til beskæftigelsen. Endvidere har den som eneste sektor negative forventninger til salgspriser.

Mellemproduktindustien (fx kemiske produkter) viser positive forventninger for alle tre indikatorer, produktion, beskæftigelse og salgspriser.

Fremstilling af varige forbrugsgoder (fx møbler) har også positive forventninger for alle tre indikatorer.

Fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder (fx fødevarer) markerer sig med de mest positive forventninger til beskæftigelse og salgspriser, mens forventningerne til produktionen er de mindst positive blandt de fire sektorer.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125