23948sdkhjf

FP Alu-Glas udvider med ny fabrik

Leverandøren af facadeløsninger har overtaget en tidligere Flextronics-fabrik i Skive. Her vil man blandt andet producere træ-alu-komponenter.
Flextronics-fabrikken, der engang var Skives største arbejdsplads, får nyt liv. Fabrikken har stået tom i et par år, men inden årsskiftet rykker Viborg-virksomheden FP Alu-Glas ind med 25 medarbejdere.

Fabrikken i Skive har et produktionsareal på 12.000 m², og ifølge direktør Claus Pedersen skal investeringen ses i både et kortsigtet og et langsigtet perspektiv.

- Vi har investeret i en modernisering af produktionsapparatet, og de nye maskiner fylder en hel del mere end de gamle manuelle. Vores nuværende behov udgør cirka halvdelen af arealet. Herudover regner vi med at bruge noget af pladsen til eksternt lager. Resten er til fremtidig vækst, siger han til Wood Supply.

FP Alu-Glas beskæftiger knap 100 medarbejdere og har i dag produktion på Livøvej i Viborg. Desuden er virksomheden medejer af vinduesfabrikken Cetonia i Bjerringbro. Det er dog udelukkende aktiviteter fra produktionen i Viborg, der flyttes til den nye fabrik.

- I Skive kommer vi til at producere vinduer og døre i plast og kunststof samt træ-alu-emner. Der er tale om produkter, som vi allerede fremstiller i dag, men som vi ønsker at udvide produktionen af, siger Claus Pedersen og forklarer, at størstedelen af medarbejderne på den nye fabrik skal findes blandt medarbejderne i den eksisterende produktion. En mindre del vil være nyansættelser.

- Vi har valgt Skive, fordi vi har fundet et sted med to gode og store produktionshaller, men også fordi der er et forholdsvist stort udbud af arbejdskraft med erfaring inden for vinduesproduktion, forklarer han.

Ombygning og klargøring af fabrikken i Skive indledes nu, og produktionen ventes indledt sidst på året. Salgsafdeling for kunststof og plastvinduer flyttes også til Skive.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078