23948sdkhjf

Unge med autisme trives i møbelvirksomhed

Scaniro har haft gode oplevelser med at tilknytte en gruppe unge, som har vanskeligt ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. 

Det skriver produktionsvirksomheden i en pressemeddelelse.

Virksomheden fra Fjerritslev i Jammerbugt Kommune har gennem flere år oplevet stor succes med at ansætte unge med autisme. Hos Scaniro har flere unge med autismediagnoser således fundet sig til rette i produktionen. 

- Uddannelse vil være den bedste vej for de fleste. Men for nogle unge, som har haft en svær og udfordrende skolegang, så kan en uddannelse virke uoverskuelig. For den gruppe vil arbejde være den bedste vej, og vi har rigtig gode oplevelser med at ansætte unge med diagnoser som autisme, fortæller salgsdirektør hos Scaniro, Niklas Mejdal Jensen.

- Det er en vildt overset gruppe mennesker, som egentlig ville passe ind i arbejdsmarkedet, hvis man bare tilpasser sine arbejdsopgaver efter, hvad det nu er den enkelte borger har skavanker eller diagnoser med hjemmefra, lyder det fra ham.

Succesen er mundet ud i et virksomhedsbesøg beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, som også er fra området. Ministeren blev hjulpet godt på vej af en firmaets ansatte, Jannie, som selv har en autismediagnose.

- Få timer om ugen på en arbejdsplads er et vigtigt springbræt. Det giver fodfæste på arbejdsmarkedet for de unge, og samtidig finder den unge ud af, at de er noget værd og har en masse styrker at byde ind med - også selvom de har udfordringer, påpeger Ane Halsboe-Jørgensen.

- Man bliver glad helt ind i maven, når man ser, hvordan en virksomhed som Scaniro tør stille sig op og gøre en indsats for de her unge. Det er en kæmpe gevinst for både de unge og for virksomheden, siger ministeren.

Scaniro fremstiller og bearbejder metaldele til blandt andet møbelindustrien.

Se nøgletal for:
Læs mere om: metal møbelproducent
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.47