23948sdkhjf

Rekord: Actona nærmer sig tre milliarder på toppen

På bundlinjen kostede Actona Groups opkøb i 2022, men omsætningsmæssigt blev der sat rekord i seneste regnskabsår

Regnskabetsåret 2022-23 har været dyrt for mange danske møbelvirksomheder. Men møbelgiganten Actona kunne i mellemtiden slå omsætningsrekord trods inflation, stigende omkostninger og krig i verden.

Det skriver Actona Group i en pressemeddelelse.

Omsætningen ramte nemlig knap 2,9 milliarder kroner, hvilket er en stigning på seks procent fra det foregående regnskabsår. Resultatet af primær drift voksede ligeledes med 11 procent til 288 millioner kroner, mens nettoresultatet dog gav en markant tilbagegang.

Forud for regnskabsåret forventede koncernen en omsætning på de tre milliarder kroner. Det mål nåede Actona dog ikke grundet internationale udfordringer og prisstigninger på materialer samt inflation og lavere efterspørgsel hos forbrugerne. Det fremgår af regnskabet.

- Vores evne til at drive en sund forretning trods usikkerhed i markedet afspejler vores urokkelige dedikation til vores strategi og principper. Vi har bevist, at vi kan tilpasse os de skiftende omstændigheder og samtidig leve op til vores forpligtelser over for vores kunder, medarbejdere og ejere, udtaler Jimmi Mortensen, koncerndirektør i Actona Group.

Faldet på bundlinjen skyldes en integrationsproces efter opkøbet af nye polsterproduktioner i henholdsvis Polen og Litauen i form af virksomhederne Sits og Theca, som skete i 2022.

- Vores dedikerede integrationsindsats efter opkøbene har været afgørende for vores evne til at tilpasse os og skabe resultater i en dynamisk tid, lyder det fra Jimmi Mortensen.

Actona Group er producent og B2B-forhandler af møbler. I 2020 blev koncernen opkøbt af Lars Larsen Group, som har det fulde ejerskab.

Se nøgletal for:
Læs mere om: møbelproducent
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.408