23948sdkhjf

Lukket vinduesfabrik skal have nyt liv

Ovenpå lukningen af Dovistas vinduesfabrik i Ringkøbing vil vinduesgiganten VKR Gruppen nu leje produktionshallerne ud

Ved årsskiftet blev der lukket ned for den lokale vinduesproduktion i Ringkøbing, da vinduesfabrikanten Dovista lukkede den knap 20.000 kvadratmeter store produktions- og lagerbygning. Men nu skal der nyt liv i hallerne på Vesterled.

Den forhenværende vinduesfabrik skal nemlig lejes ud. Det skriver ejendomsmæglerne EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse, hvori VKR Gruppen, som Dovista A/S er en del af, beskriver de gamle fabrikslokaler.

- Vi søger en ankerlejer eller alternativt flere nye permanente, langsigtede lejere. De vil forhåbentlig blive lige så glade for ejendommene, som vi har været i de sidste mange årtier. Det er en meget central beliggenhed i Ringkøbing i et veludbygget erhvervsområde, udtaler Nicolai Ægidius, Group Legal Counsel i VKR Holding.

Lukningen af vinduesfabrikken i Ringkøbing blev annonceret i fjor, hvor 49 stillinger i danske Dovista ligeledes blev nedlagt. Aktiviteterne er i stedet flyttet til andre produktionslokationer - heriblandt uden for landets grænser.

- Byggeriet er ramt af nedgang på tværs af Europa, og vi skal tilpasse os fremtiden. Vi flytter derfor aktiviteter fra Ringkøbing til Polen, Litauen og Herning. Konsekvensen er, at vi lukker i Ringkøbing og må sige farvel til en række kolleger i produktionen, mens kolleger i andre funktioner flyttes til Herning, lød det dengang fra Dovista-direktør Allan Lindhard Jørgensen.

VKR Gruppen ejer flere vinduesproducenter - heriblandt Velux.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vinduesproducenter
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469