23948sdkhjf

Vallensbæk får nyt skovområde på 16 hektar

Menighedsrådet i Vallensbæk har taget initiativ til et nyt skovrejsningsprojekt på et areal, som tidligere blev bortforpagtet

16,4 hektar ny skov. Det er ambitionen i Vallensbæk, hvor der er taget initiativ til et nyt skovrejsningsprojekt.

Det sker ved Vallensbæk Landsby og i et samarbejde mellem Vallensbæk Menighedsråd og Vallensbæk Kommune. De 164.000 kvadratmeter strækker sig mellem Brøndbyvej, Horsestien samt Vallensbæk Torvevej og er muliggjort gennem godkendelsen af et nyt kommuneplantillæg.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi deler alles engagement i at adressere klimaforandringer og reducere CO2-udledning. For at forstærke det positive miljømæssige fodspor fra vores kirkegård og andre områder har vi overvejet, hvordan vi kan øge vores bidrag. Dette har ført til tanken om at plante skov på det landbrugsareal, som menighedsrådet hidtil har bortforpagtet, siger formand for Grøn omstilling i Vallensbæk Menighedsråd, Jørgen Hvolbye Lauritzen.

Projektet skal ikke blot fokusere på skovbeplantning, men også inkludere hjemmehørende træer, buske og små søer til gavn for lokalt dyreliv som padder. Den grundlæggende idé er, at der skal plantes flest mulige træer og etableres en skov, der tager stort hensyn til biodiversitet. 

- Jeg er meget taknemmelig for det her samarbejde. Det er menighedsrådets fortjeneste. Det forventes, at dette spændende skovrejsningsprojekt ikke kun vil bidrage til at opfange og lagre CO2, men også skabe et bæredygtigt og smukt område for vores fremtidige generationer. Jeg håber, at det vil inspirere andre kommuner til lignende initiativer, så mange er med til at styrke kampen mod klimaforandringerne, udtaler Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk.

Skovrejsningsprojektet er finansieret i fællesskab af Vallensbæk Menighedsråd og Vallensbæk Kommune og har fået støtte af Klimaskovfonden.

Læs mere om: SKOV
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078