23948sdkhjf

140 plastikflasker bliver til innovativt hulemøbel

Mindre stress - og bedre trivsel og livskvalitet. 

Det er hensigten med et nyt og innovativt møbel, som designer har Anne Mygind har udviklet, skriver Ugebladet Skanderborg

Hendes virksomhed hedder HabiWe og indeholder udover det omtalte møbel - et såkaldt hulemøbel - også et bord, en skammel, lys og andre tilføjelser til hulemøblet. 

HabiWe

  • HabiWe er en møbeldesignvirksomhed.
  • Virksomheden blev stiftet i 2020 af Anne Mygind
  • HabiWe's produktudvikling tager afsæt i bæredygtighed, funktionalitet og akustik hvor målet med møblerne er, at de skal medvirke til at øge trivslen hos brugeren og sikre et bæredygtigt indeklima.
  • Anne Mygind modtog i 2023 en pris som Årets Iværksætter i Skanderborg Kommune

Kilde: HabiWe

Hulemøblet bliver i øvrigt skabt ved genanvendelsen af 140 plastikflasker.

HabiCave er hulemøblets navn. 

- Tekstilindustrien er ikke kommet særlig langt i forhold til bæredygtighed. Det handler rigtig meget om pris, kvantitet og bundlinje. Jeg ville arbejde med det bæredygtige aspekt, have fokus på hvordan vi bruger klodens ressource og tage ansvar for vores planet, lyder Anne Myginds ræsonnement for tilgangen til skabelsen af HabiCave. 

Produktet blev oprindeligt udviklet til skolebørn, så de kunne skærme sig fra støj - men det viste sig, at HabiCave også fungerede stressreducerende i kontormiljøer. 

Ifølge Anne Mygind er der et stort potentiale i at indtænke bæredygtighed og innovation i møbelindustrien.

Hun oplyser til Wood Supply, at HabiWe i dag allerede er leverandør til hoteller, lufthavne og kontormiljøer - og at man "i dag står på 30 biblioteker rundt omkring i Europa". 

Se nøgletal for:
Læs mere om: møbler
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438