23948sdkhjf

Fra far til søn: Vagtskifte hos Danmarks hemmelige møbelproducent

I en alder af 76 år giver Raitex-ejer Helge Leo Petersen stafetten videre til sønnen

Helge Leo Petersen er ejer af og direktør for Raitex, hvis ekspertise det er at forestå outsourcing af møbelproduktion. 400 mand har virksomheden ansat på egne fabrikker i det vestlige Ukraine.

Helge Leo Petersen er også 76 år, og nu har han besluttet, at det er tid til at give stafetten videre til hans søn, Kristian Leo Petersen.

- Siden jeg var 24 år, har firmaet fyldt så godt som alle mine vågne timer, og det har været slidsomme, men mest af alt gode, meningsfulde år. Over 50 år er det blevet til. Men nu er det helt rigtige tidspunkt at lade min søn og Søren rykke op i hierarkiet, udtaler Helge Leo Petersen i en pressemeddelelse.

Helge Leo Petersens søn Kristian Leo Petersen er 47 år, og han indtager direktørstolen den 1. januar 2024. Ved samme lejlighed bliver Søren Meiner Jensen virksomhedens COO, og han er også 47 år.

Raitex er ikke kendt i den brede offentlighed, men virksomheden er kendt i den danske møbelindustri. For en række danske møbelvirksomheder forestår Raitex produktion i udlandet, så møbelproducenterne slipper for bøvlet med at etablere produktionsanlæg, gennemføre kvalitetskontrol og håndtere logistik. 

Business as usual

Virksomhedens kommende direktør forsikrer om, at Raitex bliver drevet på præcis samme måde efter vagtskiftet 1. januar 2024.

- Det er vigtigt for os at understrege over for kunder og samarbejdspartnere, at vi ikke kommer til at ændre noget i praksis. Vi kører firmaet videre på præcis samme måde som hidtil – i samme stærke ånd som min far, siger Kristian Leo Petersen.

Helge Leo Petersen forsvinder langt fra ud af Raitex. Han vil i fremtiden have titel af arbejdende bestyrelsesformand, og han vil også møde ind på virksomheden i det daglige. Og Helge Leo Petersen forsikrer ligesom sin søn om, at driften af Raitex vil være præcis den samme efter 1. januar 2024 som før.

- Der kommer reelt ikke til at ske nogen ændringer. Kristian og Søren er et par erfarne, dygtige og kvikke unge mænd, der kender firmaet i dets nuværende form mindst lige så godt som mig, siger Helge Leo Petersen.

Raitex A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 20,6 27,0 19,7
Resultat af primær drift 11,0 16,4 9,4
Resultat før skat 11,2 16,4 9,3
Årets resultat 8,7 12,8 7,2
Balancestatus 47,5 60,3 51,3
Egenkapital 34,6 31,9 20,6
Antal ansatte 10 9 8
Kilde: CVR

- Jeg tror, det er den absolut bedste løsning at fuldføre generationsskiftet på denne måde. At den nye generation kan tage over, mens jeg stadig er her og kan være med på sidelinjen. Jeg kommer fortsat til at møde ind på firmaet og deltage i hverdagens beslutninger, uddyber Raitex-ejeren.

Som nævnt bliver Søren Meiner Jensen virksomhedens COO, og han har samme pragmatiske tilgang til organisationsændringen som far og søn.

- Meningen er, at Helge kan blive frigjort lidt, og at vi ellers driver firmaet videre, som han selv ville have gjort det. Kristian og jeg er godt klædt på til netop det, da vi i praksis har drevet firmaet sammen med Helge i mange år allerede, siger Søren Meiner Jensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078