23948sdkhjf

Analyse: Tømrer- og snedkervirksomheder har polstret sig – men er usikre på fremtiden

Virksomheder inden for tømrer- og snedkerbranchen er godt rustet til fremtidens udfordringer, viser revisionshuset PwC’s brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder

Tømrer- og snedkervirksomheder har oplevet faldende indtjening fra 1.683.000 kr. i 2020 til 1.593.000 kr. 2022, men har alligevel formået at forbedre deres soliditet til nu at udgøre 40 pct. mod 33 pct. i 2020. Det betyder, at virksomhederne er bedre rustet, hvis der i fremtiden skulle komme aktivitetsnedgang eller andre former for udfordringer, skriver PwC i en pressemeddelelse på baggrund virksomhedens brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder.

Og der er brug for den ekstra polstring. Analysen viser nemlig også, at 30 pct. af virksomhederne i tømrer- og snedkerbranchen forventer et faldende aktivitetsniveau over de kommende år

- Det er positivt at se, at tømrer- og snedkervirksomhederne står solidt rustet til de konjunkturudsving, som med jævne mellemrum rammer bygge- og anlægsbranchen. Derudover viser vores analyse, at det særligt er det stigende renteniveau og inflationen, som udgør branchens største udfordringer, fortæller Jannick Kjersgaard, partner og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen i PwC.

Knap hver anden virksomhed i brancheanalysen for tømrer- og snedkervirksomheder angiver, at inflationen har haft en negativ indvirkning på deres forretning, og seks ud af 10 tømrer- og snedkervirksomheder har oplevet et lønpres fra deres medarbejdere de seneste 12 måneder.

Digitalisering og renteniveau

Brancheanalysen viser, at knap fire ud af fem ejerledere vurderer, at deres virksomhed er digital, men blot 37 pct. arbejder i høj grad med digital sikkerhed i deres virksomheder.

- Vi ved, at det aktuelle trusselsniveau fra cyberkriminalitet i Danmark er højt, så derfor er det klart min anbefaling, at tømrer- og snedkervirksomhederne i højere grad øger deres opmærksomhed på cybersikkerhed. Det kan blive langt dyrere at lade være, hvis uheldet er ude, siger Jannick Kjersgaard.

Ejerlederne i tømrer- og snedkerbranchen ser ind i et år med færre opgaver og mere konkurrence på grund af en opbremsning i bolig- og projektbyggerier samt offentlige byggeri, herunder i almennyttige boligbyggerier.

- Det stigende renteniveau har gjort det mere vanskeligt at få investeringskalkulerne til at hænge sammen, og det påvirker branchen negativt. Usikkerheden og en højere rente medfører i højere grad, at der kommer færre opgaver og færre byggeprojekter, fremhæver Jannick Kjersgaard.

Om brancheanalysen for tømrer- og snedkervirksomheder

Brancheanalysen for tømrer- og snedkervirksomheder er udarbejdet på baggrund af de seneste tilgængelige årsrapporter for virksomheder inden for den pågældende branche. For at sikre, at oplysninger fra enkeltvirksomheder ikke kan identificeres, udarbejdes der ikke analyser på populationer på under 25 virksomheder. Virksomheder, som qua sin størrelse eller som markant afviger fra populationsgennemsnittet og dermed vil kunne påvirke analysen uforholdsmæssigt meget, er frasorteret i analysen.

Kilde: PwC

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078